Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Zanzibar

I dag våknet vi opp for første gang på Zanzibar, det vi har ventet på så lenge. Vi har snakket masse om denne siste uken og gledet oss til blant annet maten her, men lite visste vi om at dagens første måltid skulle være så bra. Her var det pannekaker, eggerøre, frukt og ristet brød til frokost, det gjorde at stemningen steg til topps og at vi var klar for vå første dag her. Vi ble hentet av en buss her på hotellet kl. 9 og kjørte inn til Stown Town. Det er sentrum av øyen og det første vi gjorde når vi kom frem, var å bli med på en guidet tur i en kirke som var bygget der slavehandelen foregikk. Vi ble fortalt hvordan det hele skjedde og fikk se hvor slavene måtte være i 2-3 dager før de ble solgt. Her var det 70 barn og kvinner i ett lite rom og 50 menn i ett annet lite rom. Luften var dårlig, vinduene var små og når vi syntes det var trangt å stå 14 jenter der, sier det litt om hvor trangt det var om plassen. Det var tøft å se høre på og se hvor slavehandelen har vert, men i og med at vi har sett så masse fattigdom og utettferdighet på denne turen, som er et problem den dag i dag, syntes jeg det var vanskelig å ta innover meg det som har skjedd for så lenge siden. Var selvfølgelig fælt å være der, men jeg ble bare ekstra takknemlig for at all slavehandel er avviklet.

Neste stopp var minibank og her ble gjengen millionærer i kontanter. Etter pengebildene på snapshat var sendt, delte vi oss i mindre grupper, og vi kunne nå gå fritt i gatene. Var utrolig søte gater med koselige butikker. De solgte mye av det samme som det vi kjøpte i Kenya, men det stoppet ikke oss. Fikk handlet gaver til oss selv, familie og kanskje til og med naboen, før vi spiste lunsj. Noen av oss spiste på trip advisor sin anbefalte indiske restaurant som var en suksess, mens resten spiste på en nydelig restaurant ved havnen.

Etter lunsj møttes hele gruppen ved bussen, og etter en tur på supermarkedet satte vi kursen mot Space Tour. Dette var noe vi virkelig må anbefale videre! Veldig kjekk opplevelse. Zanzibar er veldig kjent for sine krydderplantasjer, så vi gikk gjennom plantasjen og fikk luktet og smakt på det meste. Konkurranseinstinktet kon frem da det var om å gjøre å gjette hvilket krydder det var, men guiden skjønte fort at vi ikke hadde peiling. Turen endte med at vi fikk smake på masse god frukt og kjøpe krydder, kaffe, såpe og te.

Middagen ble servert her på hotellet kl.20, og i dag var det dekt bord nede ved stranden. Var så idyllisk, så ut som vi var i Mamma Mia filmen, og middagen var utrolig god. Var en fantastisk avslutning på dagen, og vi er nå klare for en uke her.

IMG_9957 IMG_9958 IMG_9952 IMG_9953 IMG_9956