Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Vårt første møte med landsbygda

Tirsdag 27.februar

av Ingrid og Julie

I dag var dagen da vi skulle forflytte oss fra byen til landsbygda. På turen så vi et nytt frodig landsskap, og masse liv langs veiene. Vårt første stopp var ved ekvatorpunktet der vi utførte forskjellige eksperiment. Blant annet fikk vi et egg til å stå av seg selv uten å falle til en av sidene. Etter en ny etappe stoppet vi ved Kit Mikayi, en historisk steinformasjon i Luo-kulturen. Der fikk vi en introduksjon i Luo-folkets tradisjoner og levemåte, før vi gikk inn i selve steinformasjonen. Vel inne fikk vi, til Noras forskrekkelse, se flaggermus som hang og fløy overalt. Etterpå klatret vi opp på en av steinene slik at vi fikk se den fine utsikten. I løpet av omvisningen møtte vi mange elever fra ulike skoler i området som vi pratet og danset med. Enkelte ble mer populære enn andre, Sofie ble mer eller mindre en kjendis blant de kenyanske elevene.
Da vi endelig kom fram til Kanyakoo, som er senteret vi skal være på de neste dagene, ble vi møtt av mange glade barn og voksne. Etter en omvisning av landsbygda som ligger rundt senteret fikk vi møte familiene vi skulle bo hos. Alle elevene er fordelt på seks ulike lokale familier som tok oss godt i mot. Parallelt med oppholdet hos familiene skal vi jobbe med dukketeaterprosjektet vårt. I dag fokuserte vi på improvisasjon og teaterfremførelse ettersom selve dukketeateret skal foregå uten et bestemt manus.
På kvelden gikk vi til familiene våre der vi prøvde å bli bedre kjent med dem. Noen fikk swahililekser, mens andre spilte yatzy. Forskjell på folk altså.