Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Vår første dag i Afrika!

Vi ankom flyplassen i Nairobi klokka syv lokal tid etter en lang reise med lite søvn. Til tross for søvnmangelen var stemningen på topp. Solen skinte og temperaturen var deilig! Alle kom gjennom visumkontrollen og fikk bagasjen sin uten problemer. Så da var det på tide å finne bussen som skulle ta oss til Amani Conference Center, vårt hjem for de neste dagene.

image (1)               FullSizeRender

Rommene var litt trange, men de var alle utstyrt med fungerende toalett og dusj. Selv om ikke standarden er helt den vi er vant med skal det gå fint! Etter innlosjeringen på 30 min var det tilbake til bussen igjen og ut på nye eventyr i Nairobis gater.

Den første plassen vi besøkte i dag var Kazuri Jewelry (kazuri betyr liten og vakker på swahili). En fabrikk som produserer håndlagede smykker og div. skåler og figurer av leire. Denne bedriften har helt fra starten av hatt et ønske om å gjøre en forskjell i samfunnet. De har skapt flere hundre arbeidsplasser, og de ansatte blir godt behandlet. Vi fikk vite at de har en vanlig arbeidsdag på åtte timer man-fre, og halv dag på lørdagene. Søndagene har de fri. De har en fast månedslønn, og hvis omsetningen er bra får de også en bonus. Da vi fikk omvisning i lokalene hvor de arbeidet møtte arbeiderne oss med et smil og godt humør. På en vanlig dag produserer de opptil 900-1000 perler!

FullSizeRender (2)      FullSizeRender (3)          image (2)

Etterpå dro vi av sted til Karen Blixen museet. Der fikk vi en guidet tur på eiendommen og huset som en gang tilhørte den danske forfatteren. Allerede der fikk vi et glimt av dyrelivet i Afrika. Aper som hoppet fra tre til tre i hagen!

Deretter dro vi til neste destinasjon: sjiraffparken! Med litt sjiraffmat i hånda var det ikke vanskelig å få kontakt med disse herlige skapningene. Flere av oss fikk til og med et saftig kyss fra de langhalsede dyrene.

FullSizeRender (4)         FullSizeRender (5)         image (3)

Etter en lang og innholdsrik dag dro vi tilbake til Amani-senteret hvor vi ble servert tradisjonell afrikansk mat. Chapati (lefser), ris og kjøtt. Til dessert var det vannmelon og banan. Det er nok ikke siste gang vi blir servert denne retten!

Vi har hatt en veldig spennende og inntrykksfull dag, og vi gleder oss til å finne ut av hva de neste dagene har å tilby. Allerede etter første dag har vi flere insekts-historier å fortelle, og flere skal det nok bli!