Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Det vi tenker på nå.

Ord – Una. For noen dager siden.

Nå sitter vi ferdig innlosjert på «Mt. Cook Village» og venter spent på hva morgendagen vil bringe. Planen er etter sigende å komme oss opp et imponerende antall trappatrinn til Mueller Hut, ei fjellhytte oppkalt etter en danske.

De 2 siste nettene har vi tilbrakt i et fantastisk fjellområde, i hesterike Rohan, som egentlig heter mount Potts. For å komme dit kjørte vi en lang grusvei rett ut i ødemarken, men altså rett inn i Peter Jackson LOTR rike. Dalen var omringet av Sørøyas alpine fjell på over 2000 moh, og rett gjennom dalen rant det en elv med en bredde på over 1 km. Selve dalen var svært flat, og fjellene reiste seg liksom opp fra ingenting, så det minnet egentlig litt om Norge og fjellene som reiser seg rett opp fra en fjord. Uansett.

Det var i denne dalen scenene fra hesteriket Rohan ble spilt inn fra ringenes herre. Og etter hva jeg er blitt fortalt, også byen som ligger rett utenfor fjellet til dragen Smaug, fra «Hobbiten». Det var et svært område, med en eneste gård. Vi kjørte innom gården for å hilse på Claydsdale hestene og fikk en liten sightsceen av alle dyrene som fantes på gården, hjort, svarte kyr, brune kyr, Skotshøylandsfe Merionoullsau og Geit. Det var deilig å komme frem til dette litt øde stedet og kjenne litt på «friluftslivet» igjen etter ett 2 dagers opphold i Kaikora, som også hadde mye fint å by på( Svømming med ville delfiner og surfing(!) )

Morgenstund i Kaikoura, før vi legger ut på dagens etappe. Nysnø på 1500 meter. Høsten er ikke så langt unna..

 

I bakkene ovenfor mt Potts lodge er det veldig mørkt. Og stjernehimmelen blir desto tydeligere.

Ingvild sitter musestille som modell, mens Knut Ståle og Ida eksperimenterer med kamera og mobillykt.