Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Sydney challenge

Så var siste etappe på veien plutselig komt. Etter en rolig morgen kjørte vi inn til Sydney fra Port Stephens. Noe som var lettere sagt enn gjort. Det var fullstendig kaos i byen med biler og mennesker over alt. Det viste seg nemlig at det var både St Patricks day i tillegg til at Ed Sheran hadde konsert på olympiastadion i Sydney. I tillegg var det flere statsledere på besøk i byen, som gjorde at vi møtte flere politikortesjer. Nikki, den eminente guiden vår som ikke glad i å kjøre buss i storbyen i utgangspunktet, mestret likevel situasjonen ganske godt og vi kom fram til hostellet vårt på The Rocks. Hostellet ligger på historsik grunn, der de første engelskmennene bosatte seg når de kom til Sydney på 1800- tallet. På taket har vi utsikt til både Harbour Bridge og operahuset.

På kvelden reiste vi til menigheten Hillsong, hvor vi deltok på Gudstjeneste. Dette var litt annerledes enn de fleste av oss er vant til fra tidligere, med moderne musikk og mye liv.

Søndag startet vi med en konkurranse som skulle gå over to dager som Jan Kristian og Julianne kalte Sydney Challenge. Denne gikk ut på å besøke flest mulig steder i Sydney i løpet av de to dagene vi var her. Ulike severdigheter, steder eller oppgaver som vi gjennomførte gav ulike poeng. En av oppgavene var for eksempel å spørre en Australier om hva han likte best med sitt eget land, og hva han tenker på når han hører «Norge».

Denne første dagen dro mange til Bondy Beach, mens andre sanket poeng i byen. Bondy Beach var en opplevelse for mange av oss, siden mange av oss har sett på Bondy Beach rescuer. På kvelden spiste vi middag på taket på hostellet vårt med utsikt over operahuset og Harbour Bridge. Fantastisk! På kvelden dro hele klassen på karaokebar. Det ble en veldig kjekk kveld som vi kommer til å huske

Dag to i Sydney fortsatte vi poengjakten med å besøke steder som Hide park, gå over Harbour Bridge, besøke Anzac warmemmomiral(ett minnesmerke over falne australske soldater), Sydney tower, Goverment house og flere viktige steder i Sydney. Til slutt fikk vi i alle fall samlet inn nok poeng til å få godkjent på oppgaven.

På kvelden samlet vi oss i botanisk hage like ovenfor operahuset til avslutningsmiddag med pizza og brus. Vi feiret Nikki som har bursdag i morgen, samt at vi takket henne for den fine turen vi har hatt sammen med henne. En verdig og fin avslutning på denne turen.

 

I morgen vender noen hjem til Norge, mens de fleste av oss blir igjen i Sydney noen dager. Takk for turen!