Søk plass
Hjem  |  Arrangement | Uncategorized   |   Solidaritetsløp 2020

Onsdag 11. November arrangerte vi årets solidaritetsløp her på skolen til inntekt for Strømmestiftelsens konsept «Sjef i eget liv». Innsatsen var fantastisk og elevene hadde samlet inn sponsorer som sponset dem med ett fast beløp for innsatsen eller ett beløp pr runde.

Elevene sprang i 45 minutter og gav alt for at ungdommer i Nepal, Øst- Afrika og Bangladesh skal få være en del av dette prosjektet.  Det var god stemning og stor glede blant elevene for å kunne bidra så godt en kunne. For å motivere elevene litt ekstra har vi fått sponset noen premier til de som har lagt ned en ekstra innsats. Voss Fallskjermklubb sponset oss med gratis fallskjermhopp til den som fikk inn mest. I år var det Anna-Marie Johannessen som vant dette hoppet etter å ha samlet inn over 17 000 kr.

 

Takk til alle for en fantastisk innsats. Hvor mye fikk vi inn på løpet lurer du kanskje på?

Vi har nå passert 270 000 kr og vi vil jobbe for å samle inn enda mer penger dette året.

Se film fra løpet her:

 

 

Prosjektet vi samler inn penger til jobber på denne måten:

  1. Dialog og problemanalyse 

Ungdommene møtes daglig i grupper på 25-30, sammen med en veileder. De deltar først aktivt i å kartlegge sin hverdag, analysere utfordringene de har og diskutere løsninger. Sammen med veilederen lærer de om helse, hygiene, diskriminering, medgift, hiv/aids, barneekteskap, trafficking, prostitusjon og rettigheter.

  1. Ferdigheter & deling 

Deretter lærer de ferdigheter som problemløsning, beslutningstaking, kreativ tenkning, kommunikasjon, selvbevissthet, empati, mestring av stress, lesing og skriving. En viktig del er også å spre kunnskapen videre. Dette gjør de for familie og naboer, gjennom gatedrama og folkemøter.

  1. Yrkesopplæring & sjef i eget liv 

Til slutt får noen en yrkesopplæring, så de kan skape seg en jobb og tjene egne penger. Enkelte blir med i spare- og lånegrupper, og investerer det de har spart i verktøy, symaskin, husdyr osv. Andre får hjelp til å komme tilbake til skolen, så de de kan fortsette utdanningen sin.

 

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.