Søk plass
Hjem  |  Felles skoleturer | Uncategorized   |   Slogen 1564

Tekst og Foto: Per Strøm

Dersom to tidligere Ålesund Folkehøgskole elever kommer i prat om «Patchellhytta», «Karbis i Carbonara» eller «Tauet på Toppen» kan det bare bety en ting. De har begge hatt gleden av å få med seg den tradisjonsrike turen til Slogen. Tidlig på skoleåret arrangeres det flere turer på tvers av linjene der elevene kan velge blant to forskjellige, men like spennende alternativ. I første runde står valget mellom Øyhopping og Slogen. 

Vandring innover Habostaddalen til Ålesund Turistforening sin populære hytte Patchellhytta på dag en. Tidlig start og bestigning av Slogen, som ruver 1564 moh over Norangsfjorden og Øye, på dag to. Utvask og rusling tilbake til sivilisasjonen på dag 3.

Denne turen handler om så mye mer enn fjelltopper og fysiske bragder i vill Sunnmørsk tindelandskap. Det handler om å bli kjent med sine medelever i omgivelser fri for distraksjoner og dele vår mest edel ressurs, tid. Det handler om å mestre det sosiale like mye som det fysiske og mentale med klyving i høyfjellet. Det handler om å kjenne på mestringen av å overvinne frykt og flytte grenser. Det handler om å kjenne på gleden av felles måloppnåelse og gleden av å kunne selv bidra til et bedre fellesskap. Med andre ord er dette en tur som har potensialet til å sette igang prosesser og utvikle verktøy for et fantastisk år ved Ålesund Folkehøgskole! 

Takk for turen! Vi gleder oss til fortsettelsen:) 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.