Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Sisala og dans

30. mars – tekst av Karina og Cathrine

Enda en natt gjennomført hos vertsfamilien! Er stolte av oss som har klart  det så fint.
Denne dagen så gikk store deler av tiden til å lage skjørt. Vi brukte fibrene inne i en type plante som heter sisal. Fibrene er veldig solide og minner om hestehår. Først tvinnet vi et belte og så festet vi strå rundt hele. Dette var en skikkelig tolmodighetsprøve. Siden sisalen var så tykk og stiv var ikke dette så lett, hvertfall ikke for oss nybegynnere. Men etter noen timer ble vi omsider ferdig. Senere på dagen farget vi de i lilla og blå. De ble veldig fine til slutt.

Innimellom skjørtelagingen slaktet vi en geit. Dette var en gave fra folket i Kanyako til oss. Det er veldig vanlig i afrikansk kultur å gi dyr som gave for å vise sin takknemlighet. Det var en spesiell opplevelse å se hvordan de slaktet geita på. Det gikk veldig fint for seg, geita døde momentant og den led ikke mye. Vi stekte kjøttet og lagde potetmos til middag. Det smakte godt med middag etter en lang dag.

På kvelden hadde vi kulturkveld. Da rigget de opp med høyttalere og barn og voksne fra landsbygda samlet seg nede ved senteret. Kvelden begynte med afrikansk dans der det kom menn med store hatter laget av fjær. I kjent afrikansk stil var ikke dette noe kort nummer, de holdt kanskje på i 15 min før de var ferdige. Vi jentene hadde også 2 danser å fremføre denne kvelden. Den første dansen er en dans vi lagde i Norge og kunne godt, så den dansen gikk veldig fint. Vi hadde på oss skjørtene og koste oss på scenen. Den andre dansen derimot lærte vi oss samme dag av en danse koreograf fra Kanyako. Dansen startet veldig bra men litt uti dansen kom vi helt utav det og var ikke synkroniserte i det hele tatt. Samtlige av jentene fikk latteranfall på scenen. Å se videoen etterpå var litt av et syn. Videre var det også afrikansk sang og dans. Kvelden tok en litt brå slutt da strømmen gikk og musikken stanset, men det var veldig kjekk kveld! Vi var utslitte etter denne lange dagen og sovnet så snart hodet traff puten.

20160330_151017

20160330_162450

20160330_122620 (1) 20160330_122603 (1)