Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   SAFARI

På lørdag ankom vi Tanzania på lørdag. Etter en fortreffelig fridag i Arusha med bassengbading og travle markeder med all verdens dufter, bar det av sted på Safari. Egentlig har hele turen vår vært en safari, for safari betyr nemlig reise på swahili. Safarien begynner. Hjula på bilen ruller nedover veien inn mot det ukjente Serengeti. Bilen humper og dumper, og det samme gjør latteren blandt oss unge safarijegere.

“Jøss, hva er det som ligger og lurer borti gresset!” ivrer Marianne. Til alles skuffelse viste det seg å bare være en stein som lå og lurte. I samme øyeblikk hørte vi et skrik fra en annen kant av veien. “Ælefanta!” roper Tonje. Tonje elsker elefanter. Det er favorittdyret hennes. Bare et steinkast unna har Karianne fått øye på det hun liker best i verden; nemlig zebraer!

image image image image image image image image image image image

Mange spennende dyr er å se både første og andre dag i Serengeti, men turen får en dramatisk vending da mystiske sykdommer og ubehagelige symptomer begynner å dukke opp blant elevene. Noen elever blir dessverre nødt til å avbryte safarien og ta nærmeste propellfly til nærmeste lege i Arusha. Men! Frykt ikke, medisiner ble gitt og elevene friskner til. Safarien har likevel fått en drastisk endring da samtlige elever mistenkes å ha fått tyfoid, en type salmonella.

Tross de mindre hyggelige hendelsene fortsetter safarien til Ngorogoro-krateret, og spenningen stiger i det vi oppdager tre løvebrødre som ligger like ved veikanten og deiger seg i blitzregnet. “Så kult! Jippi” roper Dina. Samtidig forteller Camilla hvor skummelt hun syns det var å ligge i telt midt i Serengeti med de samme “beista” vandrende rundt i leiren på nattestider. “Ja… Max flax at vi lever…” legger Hanne til.

Nå er vi tilbake på budsjett-luksus-hotellet vårt i Arusha. Her skal inntrykk og opplevelser fra safarien få synke inn, før turen bærer videre til Dar Es Salam.