Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Roma!

Skrevet av Julie Bøe

Vi starter dagen tidlig for å hoppe over køen i Vatikanmuseet. Der inne startet vi å se på det sixtinske kapell og siden vi var tidlig fikk vi sitte og beundre taket og veggene. Det var ikke lov til å ta bilder der inne men vi snek oss til en selfie.
Vi vandret rundt på egenhånd og så flotte tak og vegger fulle av kunst. Men etter en time av tak- og vegg titting ble alt veldig likt og ikke like spennende som det sixtinske kapell. Det var masse skulpturer og nakne mennesker i stein, turister var det også nok å se på der inne.

Vi gikk videre til en plass der Nana fikk kjøpt seg is (oss andre måtte vente), det var nemlig for tidlig etter lunsj å spise is da.. (bærer ikke nag Sven).

Vi gikk for å se på st. Peterskirken, vi droppet å gå inn for det var en enorm lang kø for å komme seg igjennom sikkerhetskontroll. Men en utrolig fin kirke og flott utsmykning, jeg forstår hvorfor den er verdenskjent.

Pantheon, alle guders tempel. Kirken har en utrolig kul oppbygget kuppel i taket. Stilig arkitektur.

 

Vi gikk til en nydelig fontene. Den var bygd ut ifra en bygning og med hester og menn, nydelig vann som fristet veldig til å bade i. Her var det slik at man kaster en mynt med venstre hånd over din høyre skulder så vil det bringe lykke og du vil komme tilbake til Roma en dag. Jeg måtte jo selvfølgelig gjøre, og det med stil.