Søk plass
Hjem  |  Uncategorized   |   ØYHOPPING

En liten gjeng på overkant av 20 elever + ansatte dro tirsdag morgen avgårde på øyhopping. Skolen ligger i fantastiske omgivelser og ikke langt unna ligger  øyene Valderøya, Ellingsøya, Giske og Vigra som har flott landskap å vise frem.

Først gikk turen til Vigra over Roald- Molnes og langs Molnesfjæra tilbake til Roald. Her serverte det sunnmørske været både sol og sterk vind som er litt av sjarmen med å være på tur langt ut mot havet.  På veien fikk vi se bunkerser som blei brukt under krigen, hjertegryter og runde steiner og litt lokal kunst!

Etter en deilig og frisk tur gikk veien videre til Valderøya og Skjonghelleran, som er er av de største hulene på Vestlandskysten og brer seg over 70 meter innover i fjellet. Inni hula finnes det også signatur av en av Norges store artister, nemlig Ole Bull som en gang var og hadde konsert her.

På Valderøya bedehus fikk etterhvert hver elev diske opp sin egen fiskemiddag i hver sine foliepakker før det var klart for miljøkveld. Her var oppgaven å lage sitt eget politiske parti med slagpord og kampsaker. Vi kan f.eks nevne Ole Brum- partiet med slagordet «ja takk begge deler» og det Joviale partiet som kjempet for jobbmuligheter for psykisk utviklingshemmede. Det hele blei avslutta med besøk fra selveste ordføreren i Giske kommune og en liten Øy-quiz på Kahoot.

På Onsdag var det klart for en litt lengre tur over fra Dyb på Godøya over til Alnes over Rantane. Dette er en noe krevende tur og derfor delte vi oss inn i to grupper hvor alternativet var å gå rundt øya på en mer gruslagt vei gjennom tunnelene og et par elever gikk opp og ned fra Alnessida. Det blei en vindfull tur over fjellet, men en utrolig herlig tur og ubeklagelig stemning. Nede på Alnes er det åpnet en helt ny kafe i fine lokaler hvor vi fikk spise niste og ta en velfortjent vaffel eller brus.

Turen blei avslutta med omvisning i Giske Kirke som er en gammel kirke fra rundt år 1130 bygd i marmor, og en tur på Sunnmøre museum på torsdagen.

En fantastisk fin tur med mye variert innhold:)

 

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.