Søk plass
Hjem  |  Uncategorized   |   Norgestur #9: Øko

Vi forlot Oslo by med første buss og satte kursen mot E6 og en sangstund med DDE. Vi svingte av ved en Circle K omtrent en time nord for hovedstaden og fylt koppene våre nok en gang. Circle K har vært generøse og spandert kopper med abonnement til hele gjengen. Gått å ha på lang landeveier og bidrar til en rytme i reisingen som vi etterhvert har blitt veldig glade i. Weiner Melange har de fortsatt på Best stasjonene, der kan man også fylle kopp med Circle K abonnement i tilfelle du ikke viste det:) 

Hurdal Økolandsby ligger også litt over en time nord for Oslo sine bygrenser og var for oss et mål på reisen. Økologi, bærekraft, møte med mennesker som tørr å tenke annerledes enn folk flest og satse på innovasjon har vært røde tråder i løpet av turen. Økolandsbyen på Hurdal er en lang historie med mange utfordringer og mange seiere. NRK laget en serie om stedet for noen år tilbake som er verdt å ta en titt på om du vil vite mer om stedet rent praktisk. For oss ble det en grundig omvisning fra bygg som står igjen etter de første idealistene til dagens moderne hus og den stadig voksende tankesmia i nedlagte skolelokaler. Gjestfrihet med hjemmebesøk hos vår ivrige guide for dagen, innsikt i både oppturer og nedturer og et blikk mot fremtidens mål gjorde at vi satt igjen med å ha hatt en genuin og nyansert møte med Økolandsbyen. Den eneste av sitt slag i Norge.   

Så om du kjører E6 nordover og har litt tid til overs anbefaler vi en stopp på det økologiske bakeriet og cafeen ved Hurdal kirke. Billigere og bedre økologiske mat finnes neppe. 

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.