Søk plass
Hjem  |  Uncategorized   |   Norgestur #7: Oslo By Er Nydelig

En målsetning med vår reise i Norge er å gi ellers kjente steder i vårt langstrakt land et nytt ansikt. Vi ønsker å skrelle vekk lag og komme til nye kjerner på de plassene vi velger å oppsøke. Det er et ønske om å gi, utfordre og stimulere elevene som har gitt oss tilliten til å legge opp en tur i selveste reiseskolens regi. Dagene i Oslo er et godt eksempel på dette i praksis. Alle elevene i gruppen har vært i Oslo før, men ingen vil dra herfra med samme inntrykket. 

Dag 1 i Oslo skulle handlet mye om Stortinget og et møte med landets politiske sentrum. Dessverre ble den planen lagt på is på grunn av Nordisk Råd sin samling der i disse dager. Istedenfor brukte vi morgentimene på Teknisk Museum. Deretter gikk turen til sentrum og =OSLO Kafeen.

Dagens høydepunkt ble imidlertid det som fylte ettermiddagen og kvelden. Først fikk vi en grundig omvisning på Den Nasjonale Opera og Ballett med fokus på helheten i produksjon og scenearbeid, mangfoldet av aktiviteter og fagområder på huset og ikke minst byggets enestående arkitektur. Deretter fikk vi et foredrag om dagens forestilling, Manon. Det viste seg å være helt nødvendig for å kunne følge historien og plassere karakterene i et enormt stykke. Innblikk i arbeidet som ligger bak gjorde denne helaftens klassiske ballettforestillingen over tre akter til en opplevelse for livet. Fordommer ble lagt til side og horisontene våre ble endret gjennom scene, musikk og dans på Norges største scene. 

Fordommer er det dag to i stor grad handler om. Følg med:)

FLERE BILDER FRA DAGEN HER! 

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.