Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Never Stop Exploring

En reise for livet.

En tre og en halv ukers tur gjennom Peru og Bolivia er så godt som gjennomført. I ettermiddag setter SAX klassen seg på fly tilbake til Ålesund og Borg via Amsterdam. Over cevichemiddag igår kveld, kveldsmøte og en lang frokost idag på takterrassen på vårt Miraflores «andre hjem» Lima Wasi har refleksjonene rundt turen vært mange. De fleste av oss er klare til å reise tilbake til nord. Vi har minner, erfaringer, tanker og forståelse for vår verden og menneskene som fyller den som er bredere og dypere enn noen gang før. Vi er mer klar over det vi tar for gitt hjemme og vi ønsker nye impulser velkommen som ledd i å forbedre våre nærmiljø og kretser ditt vi kommer. Det er dette reisen handler om. Mellom spenningsfylte aktiviteter, Instagram blinkskudd, turistfeller, postkortbildeutsikter, solnedganger og tropisk varme finnes det som gir reisen en helhet og en mening som setter spor lenge etter at jpeg filene forsvinner dypt nede i MyStory. Hver elev vil definere de avgjørende øyeblikkene forskjellig. Sammen har vi skapt et vidvinkelperspektiv på alt vi har opplevd gjennom at vi delte mellom oss. Vi har holdt hverandre oppe og samtidig bygd en kultur som byr til å glede oss over den som hopper høyere enn oss og la oss inspirere. Det er dette Sør-Amerika Xplore handler om. Det er noe mer enn man kan oppleve av å følge våre fotspor, du må gå de med oss.

Folkehøgskolen er en utskytningsrampe til livet. I min rolle som lærer er det ingen mening i å fylle et år med opplevelser som var så eksklusive og isolerte i sin natur at de ikke lar seg repetere eller bygge på. I løpet av et år på folkehøgskole, på Borg og definitivt i SAX klassen får du smake på mye spennende og forhåpentligvis blir utrustet med basiskunnskap og forståelse av deg selv i ulike settinger som byr til videre utfoldelse og oppdagelse resten av livet. «Never Stop Exploring» er et uoffisielt slagord for Sør-Amerika Xplore klassen som vi ikke kan gjøre offisiell av copyright hensyn naturligvis. Den beskriver essensen i det som er min motivasjon til å dele av meg selv og mitt syn på kloden vår med nye grupper med nysgjerrige og inspirerende ungdom hvert år. Et tilbakeblikk på året på Borg og SAX er ikke en «den gang da» betraktning, men et «da det hele begynte» perspektiv.

Vi har fortsatt noen få ledige plasser i Sør-Amerika Xplore klassen til neste år. Om du som leser kjenner at disse ordene treffer eller kjenner en som burde lest de så gjør en tjeneste som varer livet ut og del videre. Vi er ikke bare folkehøgskole, vi er Borgund Folkehøgskole og SAX klassen er en som skiller seg fra massene.

Per Strøm

linjelærer Sør-Amerika Xplore