Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Møte med aboriginere

Etter tre fantastiske dager på Keppel Island utenfor Rockhampton var det på tide med en tur tilbake til fastlandet. Etter ca. 15 min kjøring kom vi til en plass som heter Emu Beach. Dette stedet var for øvrig hjemplassen til guiden vår Nicki. På hotellet vi bodde på var det klart for et møte med en eldgammel kultur. Tre menn med bakgrunn fra aboriginerstammer arrangerte ett opplegg for oss der de skulle lære oss litt av deres kultur og musikk. Det startet med en slags seremoni der de spilte på en didgeridoo som er et instrument laget av tre. Med denne musikken danset de også en dans tilegnet til deres Gud. Deretter tok de oss med i parken for å lære oss å kaste boomerang. De av oss som kastet best fikk til og med tildelt en egen «boomerang» og Sofie som kastet dårligst fikk også en.

Etter en lærerik økt der vi holdt på å treffe hverandre med boomerangene skulle vi male et kraftdyr vi valgte selv på kroppen vår. Etter mange fine tegninger på ansikt og armer ble vi bedt om å komme opp å lære dansen til disse dyrene. Det var åpenbart at denne kulturen har dype røtter i fortiden og fokuset på kunst står også sterkt. Han som holdt foredraget hadde med seg gjenstander som representerte jakt og musikk.

 

Til slutt fikk vi i oppdrag å male vår «livsreise» på en liten pinne. Dette var vanskeligere for noen enn for andre da kreativiteten var den eneste brems. Alt i alt en veldig fin opplevelse.

Simen R og Ingrid