Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Matprat Med Frida Orellana og Katarina: FRUKT

Etter å ha vært i Sør-Amerika i tre uker, har det vært mye forskjellig nytt i matveien å prøve på. Mat er en stor del av dette eksotiske landet og vi vil derfor dele disse smakfulle møtene med kultur med dere.

Allerede første dag fikk vi smake på fargerike og friske frukter til frokost. Alle ble bergtatt av den fristende frukten, de nypressede juicene og den ferske smoothien. Med forventning i øynene og smil om munnen fylte vi opp fatene og glassene med disse fargerike delikatessene. Alle hev innpå og elsket de nye smaksopplevelsene… Helt til vi kom til papaya. Denne frukten har et vakkert utseende og et spennende navn, men de gul-oransje fruktbitene har en tendens til å alltid ligge igjen på fatet. Desverre virker det som at Sør-Amerikanerne ikke har forstått at denne frukten ikke er spesielt god, så vi får den servert overalt.

En frukt som vi derimot har fått nyte av på alle andre måter enn som en fersk frukt er lucuma. Det er en grønn frukt med veldig tørt kjøtt som blir mye brukt til is og andre desserter. Stadig vekk når vi går i Perus gater ser vi skilt med lucumamilkshake og lucuma-is. Peru er en av de få landene i verden som etter sjokoladeis og vaniljeis har en annen smak enn jordbær som den mest populære smaken, for i Peru er nemlig lucuma-is den tredje mest spiste isen. Smaken av lucuma kan beskrives av Sandra som: «noe annet enn hva jeg har smakt før». Det er vanskelig å beskrive lucumasmaken, men det anbefales på det sterkeste å smake lucuma-is.

Det er generelt mye frukt å finne i Sør-Amerika. Hvor enn man går, enten det er i butikker eller bare ute i gatene, er frukten veldig lett tilgjengelig. Er man sulten til lunsj er det bare til å gå noen meter så finner man de frodigste og saftigste fruktene i småboder eller i ferdige pakker som man kan kjøpe på supermarkedene. Dette er virkelig noe samtlige kommer til å savne når vi kommer hjem.

BILDER KOMMER; FEIL MED BLOGGTJENESTEN