Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Lilla- to dager som hjelpelærere for aboriginske skolebarn

Robert sin blogg fra Lilla:

disse dagane utan dekning, har vi ikkje vert på latsida, nei tvert imot. Vi har nemlig vært opptatt med å fordjupe oss i aborigindk kultur. Korleis aboriginerne lever har virkelig satte spor på oss. Både positivt og negativt.

Vi var så heldige å få treffe aboriginske barn som går på skule i Lilla. Vi besøkte skulen deres, og fikk snakke med dei, og være med i undervisningen. Det var utrolig intressant å få være med i skuletimene, men også veldig gøy.

Vi har også gått turer i ny og ne, og en av turene var Kings Canyon. På starten var det bratte trapper, men etterkvart vart det lettere og ikkje så bratt. Sjølve turen tilsammen varte sånn cirka 3 timer, men det var 3 timer med kos og god stemning. Og sjølve Canyonen var bare utrolig kult.

I Lilla hadde vi ikkje senger, så da var det å sove ute i swag med lakenpose som var tingen. noken brukte faktisk hengekøye. Om natta vart det kaldt, kanskje kaldere enn folk trudde, så mangen brukte sovepose. Det va mange som sovde med fluenetting i tilfelle fluene skulle komme å plage oss, slik som dei gjorde på dagen. Dei fleste var skikkelig gira på å sove ute, men noen (meg) var ganske skeptisk. Gjekk heldigvis bra.

Som sagt har vi ikkje hatt dekning i noen dager, men underholdninga var det ingenting å klage over. I Lilla fekk vi møte 3 lekne hunder (Blackie, Funnyface og Buster) som vi fort vart glad i. Det var mange som vart fort forelska i Blackie på grunn av sitt lekne og kosete oppførsel. Han er en virkelig en storsjarmør. Men den som virkelig stjal showet var valpen Åsa. Hun bare tok oss med storm, og alle vart sjarmert av henne umiddelbart når hun kom til synet.

Når det gjelder maten, har salat vert en ganske stor del av maten, og vi gadde nok salat kvar dag, kanskje til og med 2 gongar kva dag. I Australia er Barbeque ganske populert, så fekk servert Barbeque quesadikka til middag en dag, som virkelig vart tatt godt imot.
Vi skulle egentlig få servert grilla lam, men på det regna, så vart det ingen grilla lam, men lam fekk vi.
Til frokost var det brød med nutella som virkelig var tingen, mens det var 3 stykker som turde å ha vegemite til frokost, det var Hilde, Sebastian og Aida. Eg trur nok vi hadde vore ganske lei av brød kvar dag, så brøder vart toasta/grilla, som virkelig vart populært.

Vi har kjent kor varmt og tørt Australia kan være, men vi har også kjent på god del regn også. Dei siste to dagane har det vore en god del nedbør, så det kan faktisk være masse regn i Australia og.