Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Lilla- aboriginske delikatesser ; kenguruhale og larver!

Sandra sin blogg fra Lilla:

Under lunsjen fikk vi smake på vår første ordentlige australske regnbyge, så da var det bare å pakke sammen det man klarte og løpe under tak. Litt etterpå trosset vi likevel regnet og fikk omvisning av to aborginere om blant annet maten som er typisk ‘’aborginsk’’. Der fikk vi se hvordan blant annet kvinnene brukte to steiner til å knuse frø for å lage for eksempel brød eller kjeks. Vi fikk også se på noen aborginske våpen og instrumenter, og fikk vite at i Sentral-Australia var det verken vanlig med didgeridoos eller boomeranger som kom tilbake. Etterpå fikk vi smake på en slags larve kalt Wittchitti grab, som ble brukt mye som mat for aborginere før, men som også spises i dag. Etter mye spekulasjoner ble det til slutt til at alle ville prøve ‘delikatessen’, som rett og slett smakte som en litt slimete eggeplomme.

Da vi var tilbake i leiren fikk vi fri resten av dagen, noe som de fleste brukte til å slappe av i hengekøyene, meditere, lese og leke med hundene.