Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Lilla- aboriginerne og vi

Blogg Martine fra lilla :

HVA HAR DU LÆRT OM ABORIGINERKULTUREN?
«møte aborginarane synest eg var svært interesangt. Me fekk læra mykje om kulturen deira, kva dei åt og korleis dei og forfedrene hadde skapt eit samfunn midt ute i ørkenen der dei vaks opp.
Nokre av måltida me fekk smaka i oppholdet i Lilla var kenguruhale og larve. Kenguruhalen var det mange som sa at det minna om lammekjøt, men syntes da smakte meir som råten fisk (lol)…
Larven fant abourginane i eit tre og vart grilla levande på bålet. Den smakte merkeleg nokk som eggeplomme.

HVORDAN VAR DET Å SOVE UTE PÅ BAKKEN ?
«Noko som vi gjorde mykje av i outpacken var å sove under stjernene, dei fyste to kveldane sov fem av oss i hengekøye mens resten sov i «swag». Dei to siste nettene i Lilla flytta mange av oss inn i byggningen grunna det var meldt kraftig regnvær!!! Eigentleg så vart det ikkje så skummelt å sove ute viss man ikkje tenkte på dei tusenvise slangane og edderkoppane som kunne drepa oss ;)»

HVORDAN HAR DET VÆRT Å VÆRE OFFLINE I SÅ MANGE DAGER?
«Å være uten nett var ikkje så gale som eg sku ha trudd, det var koselegt når heile klassen ikkje hadde mogeleg til å være på mobilen eit par daga.
Insektene var interessange å irriterande, me møtte på mykje ulike arta insekter noko som var kjekt og spennande. Det einaste som vart litt irriterande var millionar på millionar av flåger som surra rundt hodene våras og i maten…
På leiren var det kome ein ny kvalp som me fekk gi eit namn til, eg ropte fort ut at kvalpen kunne heite Åsa og vart glad når de andre i klassen likte det lika mykje som det eg gjorde .»