Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Life is like a box of chocolates

Tekst og bilde av Hans Martin

Etter å ha rømt fra snøstorm i DC for så å gå rundt i Charleston i 5C og regn, tok vi turen enda lenger sør. Etter en 2 timers togtur var vi framme i nok en sjarmerende sørstatsby Savannah, Georgia. En by med mye historie, mørk historie, selverklært som USAs mest hjemsøkte by.

I dag fikk vi mye fritid, og folk bestemte seg for å gjøre forskjellige ting i byen ingen av oss kjente til. En gruppe av oss ble med lærere og guider på en ”trolley tour” guidet av en svært patriotisk svart sørstatsdame ”Y’all havent been in Savannah before. Well, where y’all been at then? Norway?”. En meget interessant tur ventet oss, vi fikk sett flere viktige plasser, som parken der Forrest Gump satt å ventet på bussen, eller bare kunnskapen om at deler av byen var bygd over en kirkegård (det forklarer spøkelsene?) , og at de hadde en 1000 år gammel kjempe-eik.

Ellers var ikke handlegaten noe særlig å skryte, i butikkene gikk det mest i St. Patrick’s Day effekter (ettersom Savannah har en stor befolking med irsk-amerikanere var også fontenen i byen fylt med grønt vann).

Vi avsluttet en rolig dag med en erkeamerikansk aften. Hele gjengen dro til et funhouse blant drive-ins og forsteder. Der begynte vi med noen runder med innendørs rollerbades, som virkelig vekket atleten i borgerne (undertegnede følte seg mer som Bambi på isen). Vi trodde vi var slitne av rollerblades helt til vi tok en runde med laser tag. Jentene mot guttene. Jentene vant med dobbelt så mange poeng som guttene (og ja, det er litt flaut). Vi avsluttet kvelden med et opphold i spillehall der det var alt fra flipperspill til basket-utfordringer. Resten av kvelden gikk rolig for seg, bortsett fra at vi klarte å gå glipp av et spektakulært fyrverkeri.

"Dead of Night" ghost tour

1-bilde2
Et vitne fra borgerkrigen
1-bilde6
Venter på taxi etter en helamerikansk aften

 

1-bilde3
En av mange majestetiske eike
Trolley
Her satt Forrest Gump, helt til benken ble flyttet til museum
City Hall