Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Lange Dager i La Paz

Lørdag 9 april

Dette var siste hele dagen i Bolivia og La Paz, og kanskje den mest innholdsrike. Vi fikk sove usedvanlig lenge, siden vi ikke dro før klokken 9. Først på programmet stod Moon Valley, eller månedalen på godt norsk. Det sies at Neil Armstorng tok en tur hit og sa det lignet på månen, dermed ble det kalt Moon Valley. Her var det fine formasjoner i fjellet og fine blomster og kaktuser. Mange bilder ble tatt og man må se bildet for å skjønne hvor utrolig det ser ut.

Neste på programmet var lunsj på et sveitsisk hotel, med fin hage. Der ble spilt kort, karuseller snurret og ord yttret, mens vi ventet på maten. Det var burger på menyen.

Etter en saftig burger var det ATV kjøring som sto som neste på programmet. Vi fikk teste kjøretøyene før vi la ut på ferden, hvor enkelte, vi nevner ikke navn, Ingrid og Lise fikk beskjed om at de ikke var helt egnet til å kjøre. Men det ordnet seg til slutt og alle fikk prøvd. Vi kjørte opp til en utsiktsplass over La Paz, og selv om ikke alle fikk like raske firehjulinger konkluderte vi med at det var en av dagens høydepunkt, kanskje spesielt for gutta. Etter to timers kjøring ble vi henta med taxi og kjørt til gondolbanestasjonen. Derifra fikk vi for en billig penge reise fra den ene kanten av La Paz til den andre kanten. Det var en stille og fredfull ferd som ga oss et større perspektiv over denne flotte byen som vi ikke kan sammenligne med noe annet vi har besøkt tidligere. Etter en liten stund i gondolbane endte vi opp hos familien til Ana, der vi ble servert kjempe god middag med is til dessert. Familien til Ana fikk oss til å føle oss som hjemme, og de toppa det hele da de plutselig dukket opp med gaver til hele gjengen. Plutselig ble stuen forvandlet om til en et fløyte orkester med hagenisser og dårlige musikalske evner, men morsomt var det helt klart.

En proppfull dag med mange inntrykk og fine opplevelser

Åsne og Erlend og Ingrid G.J.