Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Klarinettens to personligheter

Vel, som tittelen henviser, har vi i dag fått oppleve klarinetten. Selvfølgelig så er det ikke bare den vi fikk oppleve.

Dagen startet med at vi ble hentet av Spongy i kirkevanen og kjørt for å høre på Louisiana Philharmonic Orchestra. Vi var på generalprøven før kveldens konsert. Det var så fantastisk å høre et så stort orkester spille både Mozart og Mahler. Det var her vi fikk oppleve klarinetten for første gang i dag. I Mozart-stykket var det en spansk klarinettsolist som spilte og det var utrolig vakkert og han viste virkelig frem klarinetten på en god måte.

Etter prøven gikk vi inn til French Quarter for å bruke dagen der. Vi gikk rundt i French Market og tittet i små butikker med masse flotte ting. Vi spiste så middag på fine resturanger med god mat. Det har blitt et problem på denne turen at de serverer oss så store posjoner med altfor god mat. Det er ikke bra at de kaster så mye mat vi ikke klarer å spise opp og det er heller ikke bra for buksene som blir trangere og trangere.

Når vi møtte klassen igjen på kvelden gikk vi på Presevation Hall. Et gammelt lokale hvor de har spilt jazz i små intimkonserter siden 1961. Det var så fantastisk å høre de spille ordentlig jazz, vi fikk virkelig følelsen av New Orleans og musikken. De var fem musikkere som gjorde det vanskelig å sitte stille med de mektig imponerende improvisasjonssoloene. I bandet var det en trommis, en trompetist, en på kontrabass, en på piano og tilslutt dagens andre klarinettist. Her fikk vi se klarinetten fra en helt annen side. I stedet for den klassiske myke spillingen til spanjolen, fikk vi høre råe soloer med mye trøkk. Så kult!

En musikkdag på sitt beste!

Av Karoline og Madeleine