Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Jambo fra Kanyakoo!
Her gjøres det klart til fest og det er min tur til å oppdatere. I dag startet vi dagen med å besøke en skole med 1-8 trinn. Vi fikk satt oss ned med rektor og flere i ledelsen, og høre om hvordan de driver skolen. De fortalte oss at mange av barna kommer til skolen uten frokost i magen og lunsj i sekken, men at de heldigvis har vann som barna kan forsyne seg av. Vi fikk lese gjennom lærebøkene og de var overraskende bra. De lærer om hvordan de skal unngå malaria, beskytte seg mot farlige dyr og hvordan beherske ild. Samtidig som de har  fag som matte, engelsk, swahili osv.
Vi snakket også om forskjellene i forhold til religion-faget. I lærebøkene her står det kun om kristendom og hva som er rett og galt ift kristendommen. Vi forklarte at selv om Norge er et kristent land, får vi undervisning i alle religionene, etikk og filosofi. Virket som rektor ble litt sjokkert.
Vi fikk innom hvert klasserom for å hilse på barna, og i friminuttet fikk vi tilbringe litt skikkelig tid med de. Alle smilte og var glade for å hilse på oss. Jeg blir stadig overrasket over hvor glad barna her nede er hele tiden. De fleste har nesten alltid et smil om munnen.
Ikveld skal vi ha fest med landsbygda. Det blir fest med god mat, sang og dans, taler og kanskje litt tårer. Det har til og med blitt slaktet en geit og en sau til anledningen. All ære til Marlin som tok den utfordringen, det kunne umulig ha vært lett. Det skal bli merkelig å reise herfra. Det kjennes ut som vi nettopp har kommet samtidig som det kjennes ut som vi har vært her i mange måneder. Jeg har rukket å bli glad i en rekke mennesker på de dagene vi har vært  her på hjelpesenteret i kanyakoo. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle bli møtt med så mye kjærlighet, glede og latter. Det har vært en emosjonell reise, og jeg har til tider ledd og grått på samme tid. Likevel, en reise jeg aldri ville vært foruten.
Av Maria Sørensen
IMG-20170315-WA0016
Festen hadde sine høydepunkt: