Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Jambo, askubadabadaba
Søndag 12. mars – tekst: Hanne og Erik
I dag våknet vi opp i hver vår vertsfamilie, etter en svært inntrykksfull dag. Vi fikk alle mulighet til å bli bedre kjent med kulturen i kenya gjennom vårt opphold hos familiene.
Vi er utrolig fornøyd med familiene, de er gjestfrie og koselige. Noen ble servert kenyansk mat, som bestod av ugali og fisk. Vi brukte fingrene til å spise. Vi var først veldig skeptiske, men det smakte veldig godt. Det er utrolig gavmildt av dem, med tanke på at de ikke har mye å gi bort.
 Noen av oss bodde i «simbahytte» (huset til sønnen) og andre sov på gulvet på kjøkkenet eller stuen. Noen fikk sove i seng, mens andre lå på en tynn madrass på gulvet. Likevel var alle nokså uthvilt og klare for å gå på lokal katolsk/angelikansk gudstjeneste utover morgenen. Det var veldig annerledes i forhold til gudstjenesten i Norge. Her fikk vi oppleve livlig sang og dans. Kirken jeg gikk til var av veldig fin standard, i forhold til andre kirker i området. Men den var overhodet ikke som i Norge. Det er sykt å tenke på at en kirke i Norge tilsvarer 10 000 flotte hjem i Kenya.
Senere møttes vi alle for å lage et kenyansk instrument som kalles oruto, som består av en tromme og bue. Den minner litt om en fiolin. Den får vi ta med hjem til Norge, som suvenir.
Deretter dro vi for å besøke Atos «far», Ogola. Han var veldig koselig. Han fortalte om hjemmet sitt og konene. I kenya er det veldig normalt å ha flere koner, og hvert år velger Ogola ut en kone av studentene. Dette året ble det Joanna! Hun ble dermed Ogolas niende kone.
Da vi kom tilbake til Amani Center lekte vi med barna, spilte kort og hørte på musikk. Noen sykepleierstudenter fra NTNU i Ålesund bor på dette senteret. Vi lærte dem Mafia, og nå har vi fått dem hekta på kortspillet. Resten av kvelden satt barna med oss og så på mens vi spilte, helt til de sovnet i fanget vårt.
Til slutt vendte alle tilbake til vertsfamiliene. Vi snakket med dem om forskjellen mellom norsk og kenyansk skolesystem og naturressurser. De syntes det var rart hvor uformelt vi opptrer på skolen. I kenya går alle med uniform og bruker mrs/mr når de snakker til lærerne. De syntes også det var fascinerende å høre hvordan vi får vann fra springen, og at vi har både varmt og kaldt vann.
IMG-20170312-WA0014
IMG-20170312-WA0016