Søk plass
Hjem  |  Uncategorized   |   Israel #7: Nasareth Village og Gan HaShlosha National Park

I kveld skrives blogginnlegget i Jerusalem – og det er godt å endelig være «hjemme». Ja, for enkelte av oss (les: personalet) føles det i alle fall slik. Vi har alle et veldig godt forhold til denne byen. Og også for elevene ser det ut til å være godt å liksom komme i havn – lande på det hotellet hvor vi skal tilbringe våre siste dager i Israel.

For igjen har dagen vært lang – men selvfølgelig også innholdsrik!

I dag fikk vi på sett og vi oppleve Nasaret, slik det kan ha vært å leve i denne byen på Jesu tid. I Nasaret Village har de bygget opp alt fra snekkerverksted til oljepresse (komplett med levende esel) og småjordbruk, og den eneste synagogen i Israel som er bygget i tråd med gammelt håndverk, og ikke minst i fullskala. Dette lot spesielt de arkitekturinteresserte blant elevene seg imponere av. Og i dette lille replika-samfunnet vandret det levende «innbyggere» omkring, som viste oss hvordan en for eksempel lagde ullgarn for 2000 år siden – og de lot seg gladelig fotografere sammen med gjengen!

Og solen stekte, slik den har gjort hele turen. Da er det godt å kjøle seg ned litt i – 28 grader, virkelig??? – varme kilder i Sachne. Her fikk vi tid til å sole oss, få føttene rensket av lokal småfisk, gjennomført svømmekonkurranse, spist lunsj som passet utmerket til stranda (burger og brus) og lest. Rett og slett en liten powerbank session: og vi sanket energi, energi, energi!

På vei inn til Jerusalem stoppet vi langsmed motorveien i et øde nok område til at det var ypperlig å holde ord for dagen om blant annet Jesu lignelse om Den barmhjertige samaritan som tema.

Og så ankom vi altså Jerusalem (by night). Og her venter det mange varige opplevelser. I morgen: Betlehem.

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.