Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Hos vertsfamilie

29.mars – tekst Helene

I dag var det mange av oss som tilbrakte dagen sammen med versfamiliene våre. Cathrine og jeg våknet opp rett over halv sju. Så hjalp vi vertsmoren vår med å lage mandazi, noe hun lager hver eneste morgen og selger. Mange av barna i nærområdet kommer innom og kjøper dette som frokost på vei til skolen. Mandazi er laget av mel, sukker, olje, vann og bakepulver, og de blir fritert i olje. Når Karen( vertsmoren vår) var ferdig med å lage mandazi begynte hun å lage chapati, en slags pannekake kun lagd av mel og vann. Vi fikk lov til å hjelpe til! Så fikk vi vaske opp på skikkelig afrikansk vis, med såpe og klut ute i solsteika. Etter oppvaska var tatt, var det på tide å begynne å lage lunsj til jentene kom tilbake fra skolen. Til lunsj i dag var det sukuma wiki, noe som ser ut som spinat, men som egentlig er noe blader, som er kuttet opp og stekt i olje, sammen med løk og tomat. Det er veldig vanlig å spise ugali sammen med alt mulig, og dette fikk vi også være med å lage, ugali ser ut som potetmos, men det smaker ingenting. Etter lunsj brukte vi tiden til å slappe av i skyggen, fordi akkurat rundt kl tolv-ett er det veldig varmt i sola. Så var vi med på marked for å kjøpe mel, olje og diverse nødvendigheter. Etter middagen gikk vi igjen tilbake til vertsfamiliene og Cathrine og jeg spilte kort med dem til vi skulle legge oss. Alle sammen brukte en god del av dagen sammen med vertsfamiliene sine og erfaringene og opplevelsene var ulike. Det er veldig interessant og spennende å få se en helt vanlig hverdag for kenyanerne, og dette tror jeg er minner for livet.

IMG_1056 IMG_1055 IMG_1063 IMG_1064