Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Heftig høst for Sør-Amerika

Det er blitt oktober, og snart klart for fellesturer til Israel og Sør-Norge. Men før vi pakker, la oss se tilbake på noen gode minner fra det SAX-elevene har opplevd i høst.

 

B L I K J E N T T U R til Sæbø i vakre Hjørundfjord

________________

Første kick-off som ny sør-amerika-klasse og turen gikk på to hjul og for egen maskin . Mange mil på baken , men pause ble det på fire ferger tilsammen på to dager. Midtveis i fjorden stoppet vi på en gård for å drikke te og kaffi og spise niste. Eli Anne Tvergrov pg mannen tok varmt i mot oss og fortalte historier fra livet i fjorden. Deretter ble det besøk på oppdrettsanlegget MARINE HARVEST, der vi fikk se fisken fra den er en liten yngel  i ferskvann fra fjellelvene til den blir stor nok til å overleve i saltvann i fjorden.

Deretter ble det overnatting på Sæbø bedehus og det ble grilling av medbrakte burgere. Etter frokost fredag ble det fjelltur på Gunnar-råsa (370 moh) der vi fant ei huske og ei hengekøye. Og så var det å sykle noen mil tilbake til skolen. «Jeg trodde ikke jeg likte å sykle, men nå elsker jeg det». Mange ble overraska over sin plutselige opplevelse over at sykling kan være så gøy.

 

Linjedager til H A R Ø Y A

_________________

Tre hele dager sammen som klasse på ei øy ut mot havet. Dagene ble brukt til peiskos, kakebaking, bursdagsfeiringer, klatring og buldring, luftgeværskyting, badminton, overnatting i hengekøye, og fjelltur på nye Ålesunds kommune laveste fjell (Harøyburet, 156 moh )

 

P E R S O N L I G H E T S F O R S T Å E L S E

________________

Vi har hatt noen gøye dager med å grave litt i vår personlighet. Mens noen er mest innadvendt, er andre mest utadvendt. Dette har vært lærerikt med tanke på å forstå både seg selv, og å respektere andre som er forskjellig fra oss.

 

H Ø S T S C E N A – kulturdag i Ålesund

___________________

Ålesund har ikke bare vakre fjell og fjorder. Jugendbyen Ålesund kan by på vakre opplevelser . Vi besøkte historiske Waldehuset, som blir kalt «huset som ikke brant». Anders Nord satt i senga si natta Ålesund brant, og ti tusen ble hjemløse. På soverommet sitt las han Salme 91. Historen sier at han fikk besøk av en engel som fortalte at han ikke skulle være redd. Ona begynte å bære ut møbler, men alt som ble bært ut, brant opp. Huset ble reddet, og idag er det blitt til museum. Deretter besøkte vi ulike teaterstykker som f eks «inn i det ukjente», «poetryslam», «nightmare» og «sweetsixteen».

 

PAN de B A N A N A

___________________

Det er få ting som dufter så deilig som nybakte bananbrød eller banankaker. På skolekjøkkenet ble det bakt sånne. Vi tuner oss inn på Sør-Amerikansk stemning…De fleste har nå bestemt tema for fordypningsoppgaven sin, og har begynt å skrive om Peru og Bolivia.

 

S U R F  i Hoddevika (foto: Per Strøm)

___________________

Høsten på disse kanter har vært våt. Det har øset og pøset ned så mye at turen til Via Ferrata måtte avlyses. Men surfing derimot er ikke væravhengig på den måten . Tvert imot gir vind gode bølger. Tross kalde dager, har stemningen vært god. Nedenfor følger bilder fra turene. Se- og nyt!

 

For flere bilder- følg oss på instagram på #alesundfhs