Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Hallo fra Kisumu!!

I dag morges våknet vi fra første natten i Afrika og alle hadde sovet kjempegodt. Det var god stemning rundt frokostbordet og vi dro avgårde til Kisumu by ikke lenge etter. Det første vi fikk se var et industriområde hvor de laget alt mulig av alt mulig. Det gikk for det meste i metall, og de lager blant annet panner, kofferter og vanntønner. Selvom området var stort var det svært mange arbeidsplasser presset inn på et alt for lite område. Folk jobbet tett og støynivået var høyt. Likevel virka folk glade og fornøyde, og vi hilste på mange koselige mennesker. Vi var også innom en liten «butikk» hvor de solgte alternativ medisin. Erik spurte de om de hadde noe for det dårlige kneet hans, og folkene der fant fram ulike urter, sand og salver som de smurte på han. Det er ganske blanda meninger om det kommer til å hjelpe, så det gjenstår å se.

Etter industriområdet fikk vi kjøre med sykkel-taxier et lite stykke, noe som var en sykt kul opplevelse. Vi fikk se mye av byen og hilste på masse mennesker. Alle her nede er utrolig hyggelige og det er store kontraster i forhold til Norge. Man snakker med fremmede overalt.

Etter en liten lunsjpause med supergod mat, tok vi turen videre til Victoria Lake med tuk-tuk, som er små moped-taxier med plass til tre i hver. Vi forventet en stor, blå innsjø, men hele innsjøen var fylt med sjøgress og diverse planter, og det var ganske kult å lære om. Etter dette hadde vi et møte med en lokal teatergruppe, og vi lekte både norske og afrikanske leker, og det var veldig hyggelig å lære afrikanske leker.

Vi dro hjem, igjen i tuk-tuk (som er vårt nye favorittkjøretøy), for å dusje, slappe av og spise en digg middag. Afrikansk mat er så langt fantastisk! Noen av oss ble med Peters bror på supermarkedet for å kjøpe sjokolade, noe som viste seg å bli en ganske morsom opplevelse. Vi tok en Matatu, som en en større taxi/varebil, og folk sto i dørene og satt over alt! Vi ble invitert på party (som vi ikke dro på, hehe), og fikk oss flere nye venner. Folk er virkelig så hyggelige og utadvente her! Hjem igjen ble det enda en tuk-tuk, hvor vi fikk presset inn hele 7(!!) stk i én liten tuk-tuk. Kul opplevelse!

Så langt er afrika 10/10 og vi er allerede full av inntrykk og opplevelser. Vi gleder oss til mer!

IMG-20170310-WA0005-768x1024

IMG-20170310-WA0006-768x1024