Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Den gylne sirkel i kulde og vind

Hei der hjemme i Norge, håper dere har det fint. Det har i hvert fall vi. I dag er det Daniel og Kristina som skriver innlegg for dagen.

I dag har vi vært på guidet busstur og sett masse kult. Dagen startet med en deilig frokost, jeg, Daniel spiste frokostblanding, kanelbolle og småpølser. Vi ble hentet på hotellet vårt kl 8 av bussen. Guiden vår Jakob var morsom og fikk oss til å si navnet på bussjåføren, Isak, høyt i kor for å lære oss det. Så dro vi avgårde mot blæst og kulde rundt «den gylne sirkel». Vi stoppet først på Thingvellir. Der er det en stor sprekk i jorda hvor man kan se at jordplatene har sklidd fra hverandre og laget denne, det var også der islendingene holdt sitt første landsting og at stedet står på unescos verdensarvliste. Det var veldig kult og jeg fikk tatt masse bilder. Jeg kjøpte meg også en nøkkelring og en kjøleskapsmagnet med den kule sprekken på.

Så var vi og så Gullfoss. Det er en kjempefin foss som ei som heter Sigrid har kjempet for å bevare. Her var det utrolig sterk og kald vind, så vi holdt på å blåse avgårde.

Mot slutten av turen fikk vi endelig se en ekte Geysir. Den het Strokkur og var litt lur. Den var lur fordi den brukte lang tid i mellom hver gang den spruta glohett vann, og av og til var det bare litt sprut. Selv om det kanskje fristet i kulda måtte vi passe på å ikke komme nær vannet. Før vi satte kursen tilbake til hotellet var vi innom enda en foss og et lite steinmuseum.

Klokka var blitt 17 da vi trampet inn døra på hotellet klar for en dusj og to timer med avslapning. Så var det klart for pizza vegg i vegg med hotellet. Det var pizza med tynn bunn, den var god! Jeg og noen flere hadde også is til dessert. Så nå ligger jeg på senga klar for å legge meg og for en ny dag i morgen når vi skal til den blå lagune og bade og slappe av.