Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Great Keppel Island

Vi ankom øya Great Keppel Island på ettermiddagen, rundt kl 16. Vi såg ei ganske stor øy med mange fine strender. Eit paradis rett og slett. Vi gikk et lite stykke fra stranda vi ankom på til plassen vi skulle bo, nemlig Great Keppel Island holiday village. Det var skikkelig koselig plass med bare få hytter og nokre telt, skikkelig idyll! Vi hadde også eit felleskjøkken der og ein møteplass kor vi kunne henge sammen. Det var kort avstand til stranda, minigolfbane og volleyball. Det som også var så deilig her var ar det var nesten bare oss som var på øya, og her skulle vi vere i 3 dager! Det er ei øy som var prega mykje meir turisme før, men som har blitt mindre med åra fordi det store resortet som var her tidligere har blitt nedlagt.

Øya består av hele 17 ulike sandstrender og grenser til Great Barrier Reef. Great Keppel Island har en rik historie, som strekker seg til lenge før Captain Cook i 1770 «oppdaget» øya. Øya har vært hjemsted for stammefolket «woppaburra». Dette folket ble eksperter på å overleve på det jorden og havet gav dem av resurser. Da engelskmennene kom til øya ble woppaburra folket jaget bort fra øya. De siste årene har det vært planer om å bygge et stort resort på øya, men etterkommerne av woppaburra folket har stoppet disse planene, da det fortsatt er de som eier store deler av øya.

Den andre dagen tok vi først en fin tur opp i høyden,  før det var tid for konkurranse og lek på stranda med «mesternes mester». Sola begynte å titte frem og stemningen var knall. Klassen ble delt opp i grupper og rulerte rundt på ulike stasjoner med hovedfokus på presisjon, hurtighet, styrke, og konsentrasjon; hvem kan løpe raskest på 60 m og hopper lengst? Hvem kan stå lengst på paddleboard i vannet med ett ben, og hvem klarer å dytte de andre av brettet? Hvem klarer best å beregne tid? Hvem kaster en kule mest presist? Og hvem klarer å skjerpe hukommelsen med ulike farger til tilhørende bevegelser?
Denne gangen var det alle mot alle, og det skulle kun stå igjen én vinner etter at den beste fra hver gruppe møttes i en finale. Det var en tøff konkurranse. Multisports heftige stemning og velkjente konkurranseinnstinkt var til å ta og føle på. Det ble mye moro, latter og svette. Til slutt klarte Kristin, Lillian, Mathilde, Marte og Karina å krige seg til finalen. Her skulle kandidatene møtes i leken «sheriff». Med sine veltrente «sheriff»-ferdigheter, ble det en overlegen seier til Karina som dermed ble Multisports mesternes mester.
På kvelden var det rolig på øya. To lokale gutter holdt en liten intimkonsert ved baren. Multisport koste seg med live-musikk og god stemning. Etterhvert som stemningen begynte å dabbe av, tenkte Martin og Jørgen at de måtte ta saken i egne hender. Ettersom de lokale gutta skulle ta en pause fra scenen, grep Jørgen og Martin muligheten til å følge deres store drøm her i livet. Det ble en god del latterkrampe da gutta inntok scenen og grep mikrofonene. Med sin legendariske versjon av «Hallelujah» fikk de alle turistene til å le. Alle sang med og lo så pusten nesten var slått ut. Etterpå kom de lokale gutta tilbake og gjorde sin egen versjon av «Halleljuah». Men de var ikke i nærheten så flinke som Martin og Jørgen, som gjorde kvelden kjempe gøy for hele gjengen. Gutta kan det å lage god stemning!