Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Great Barrier Reef

Skrevet av Torkil og Kornelia

Dagen i dag startet på det fine Hostellet; Calypso Inn i Cairns, Australia. Døgnville og trøtte, men med aircondition på litt for kaldt hadde de aller fleste en god natt søvn, kun avbrutt av frysing og do pauser.

Solen strålte, og termostaten viste grader i begynnelsen av 30 tallet og turen gikk til havna. Planen for i dagen var snorkling i Great Barrier Reaf. Vi kom oss om bord i båten, som skulle ta oss til det beryktete koralrevet. Samtlige satt i bar overkropp og slikket sol for harde livet, på store deler av båtturen. For likbleke Torkil ble solen for sterk, mens Arthur og Coach (lærer Jan Kristian) trengte begge to en pause når sjøsyken satte inn nådestøtet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vel framme fant alle frem dykkemaske, snorkel og svømmeføtter. Torkil og Bjørn Eivind tok likeså steget og leide seg en stingersuite, for å beskytte seg mot jelly fish, og mest av alt den stekende solen. De så latterlige ut, men resten er brent på ryggen. De som ler sist ler best sies det.

Vel ute var alle opptatt med sin egen greie, og utforsket et av de fineste områdene Great Barrier Reef har å by på.

Dybden varierte fra en halv meter til bunnløst langs enden av revet. Det krydde av fisk, og fisken var ikke nevneverdig menneskesky. Fisken varierte fra størrelser på en lillefinger til en ganske stor 10-åring. Guiden vår Tyler fikk nærkontakt med en liten hai, mens Brage og Torkil fikk tatt en idyllisk svømmetur med en skilpadde og Kornelia fikk hilse på en gigantisk fisk. Snorklingen ble avbrutt av en utsøkt lunch, og en tur på båt med glassbunn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter en lang dag ble vi møtt med Fish and Chips på hostellet før vi tok en spasertur til nærmeste park nede ved sjøen. Tyler fortalte oss litt info om Great Barrier Reef, vi fortalte hverandre om gode og dårlige opplevelser fra dagen før Torkil avsluttet med ord for dagen. Der pratet han om å nyte turen, selv om man er bort fra noe eller noen som man savner.

Alt i alt en meget bra dag, og Multisport har definitivt fått en heidundrende start på den store reisen.

leviosa