Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   GOODY OG GIDOGORO

//Dag 7

I dag delte vi klassen i to, en gruppe på 7 og en på 13. Gruppen på 7 dro til et barnehjem i Mathare-slummen som er en av de største slummene i Kenya. Her ble vi tatt godt imot av mama Masy, som eier stedet, og ble delt opp i to grupper der. En startet skoledagen for de yngre og den andre gruppen matet de aller minste, med en blanding av brød og vann. Vi lærte bort sanger og enkle ord. Videre utover dagen passet vi unger som vi møtte dagen før, foret dyra og renset blader som lignet på kål.  Vi fikk ikke snakket så mye med de eldre som jobbet der, som vi ønsket. De var opptatt med å vaske klær, tilberede mat og satt i møter.

Det er en helt ny erfaring for alle her når vi går gjennom slummene. Folk er så hyggelige og barna har lært tre ord på engelsk de repeterer: «How are you?» Når vi gikk hjem fra barnehjemmet i dag, gikk vi forbi en skole. Der var alle barna ute og lekte og med en gang de så oss ropte ca 50 barn i kor: HOW ARE YOU?

image image image image image

Gruppen på 13 dro til Gidogoro-slummen, her ble vi ført rundt som andunger etter mammaen sin. De andre som dro til Mathare-slummen dro til en ganske urban slum, men vi dro til en slum som ligger litt ute på landet, i og med at den ikke var like urban som de andre slummene vi har vært i var det ganske mye plass, og hadde det ikke vært for all søpla hadde det faktisk vært ganske idyllisk, det er egentlig noe som dette man ser i de mange filmene om det gode Afrika, vår «andemamma» førte oss rundt til en haug med skoler hvor vi fikk hilse på ALLE klassene! Noe man fort merker er at alle forventer at man har spørsmål og det fører som regel til en utrolig klein stillhet i og med at de få folkene som faktisk har spørsmål allerede har fått svar på dem i den første klassen.

 

– Mathias og Marie