Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Githogoro

Dagen startet med et besøk i slumområdet Mji wa Huruma der vi fikk møte skolebarn i alderen 3 år-6 år. Vi så store kontraster i forhold til at barn er mer lærevillig fra tidlig alder og at det å få gå på skole betyr ekstremt mye. Vi så blant annet at en elev underviste de andre i klassen pga. fravær av lærer.  Etter en liten stund fikk vi mulighet til å leke med barna til alles store glede – både store og små. En mer sprudlende og glad gjeng skal man lete lenge etter!

Deretter fikk vi omvisning i slumområdet av tre ungdommer på vår alder. Det var trangt mellom blikkhusene de bodde i, det var søppel overalt og en lukt av avføring. Guidene førte oss ned til vannet der fem kvinner som sto og vasket kopper og klær. Noen steg frivillig ut i vannet for å hjelpe til med vasken. Senere på turen fikk vi se huset til en av guidene våre som bodde i et lite blikkhus på størrelse med et vanlig soverom i Norge. Her bodde hun  sammen med 5 andre familiemedlemmer.

IMG_0814      IMG_0828

Videre gikk turen til en ungdomsskole, der vi ble møtt med både sang og dans. Her slo vi også an med en lek som skapte god stemning blant elever og lærere.

IMG_0841

Etter besøkte på ungdomsskolen gikk turen til Peter’s hjembygd, der ble vi møtt med store smil og en kjempe god hjemmelaget lunsj av hans familie. #chaparty slår alltid an hos oss. Det å få se Peter i sin egen bygd var en spesiell opplevelse i seg selv. Han strålte og viste oss stolt frem i bygda si. Omvisning i slummen fikk vi også, der vi besøkte nok en skole med skjønne livsglade barn. Vi avsluttet besøket i bygda med møte med ungdommer på vår alder, her fikk alle elevene seg en god samtale og et gjentatt emne var hvor fantastisk Peter har vært for dem gjennom oppveksten.

Vi har avsluttet hele dagen med et besøkt fra Fahari jentene som hadde et helt fantastisk danseshow. En fin avslutning på en veldig innholdsrik og givende dag.

xoxo