Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Fra de ryggsekkreisende
Fredag kveld, fra Adelaide: Litt for trøtt til å skrive….vi har ankommet byen etter 3 dagers tur langs Great Ocean Road.
Kystlinja er kjent for sine klippeformasjoner som er vasket og formet av vann, vind og bølger.
Veien er bygget av hjemvendte soldater etter 1. verdenskrig.  For å ha noe å gjøre etter grufulle krigsopplevelser. De brukte 13 år med håndmakt, hakke og spade.  Etter ønske fra soldatene som bygget, ble veien et monument over falne soldater fra 1.verdenskrig.
Vi skulle få se mye dyreliv, Koala, Tigersnake, Ekidna, kakaduer, kenguruer og emuer. Og et utall firfirsler som Amund og Martin har til gode å fange.
Når koala eller kenguru dukket opp var det så mye «aahhh» og «ååå så søt» at guiden sjelden hadde opplevd lignende.
Men Harvey var en stødig og god sjåfør. Og energisk, morsom, kul guide og god å lage mat.
Opp fra kysten inn i landet til Grampians Nasjonalpark. Vi var i regnskogområder, gikk tur i klippelandsskap og så flatt landskap så langt øye kunne se.  Andre steder  i nasjonalparken var herjet av skogbrann for 1 mnd siden. Fasinerende å se hvordan naturen blir gjenskapt, grønne friske blader mot svartbrente stammer.
Asses Ears Wildlodge var vårt hjem for natten. En god natts søvn, etter et deilig måltid med kyllingburger og kengurukjøtt.
I morges var Oda, Benedicte og Martin på tur med 4-hjuling. Det rapporteres om soloppgang, kenguruer og at det var gøy.
Den kommende uka, 1.-8.mars er vi paa tur oppover fra Adelaide til Flinders Ranges, Coober Pedy, Uluru, Kings Canyon, Kata Tjuta, Glen Helen og Alice Springs. Vi kommer ikke til å ha tilgang til nettet disse dagene, oppdatering kommer senere.
Vi kan forsikre alle foreldre og venner om at vi har det bra.
Dagens sitat: «Å nei, det var godt» – Maiken, etter å ha smakt på kengurukjøtt.