Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Firenze – Pisa

Dagen startet med farvel til Roma, før vi føk i 130 km/t til Firenze, rotet etter parkering og leiesykler, besøkte David og byen, inkl crepe med sjokolade og iskrem, føk gjennom Toscana til Pisa og tok en ekte turiststopp. Det blir mange inntrykk å sortere av dette tempoet… Se alle bildene og døm selv. I skrivende stund er vi klar for vegsnirkling til Cinque Terre – kystlandsbyene sør for Genova. I kveld Frankrike!

I Italia ligger landsbyer på høyder. Som en hvilepuls på 60 når vi kjører i 130.

Vi er klar for dødsveien i Firenze – på sykkel. Uten hjelm. Slå den SAX! 🙂

Galleria dell’Accademia møtte oss med en voldtekt. The Rape of Sabine viser en ung mann som stjeler Sabine fra den gamle. Etter dette gikk det bare oppover denne dagen.

Firenze sin rennesanserikdom ble grunnlagt på produksjon av fine tekstiler.  Og da kunne de lønne kunstnere som Michelangelo til å utsmykke byen – med blant annet verdens mest perfekte mannskropp – Davidstatuen – hovedverket utstilt i Galleria dell’Accademia. Legg merke til de påbegynte arbeidene. Michelangelo hevdet at det ikke var vanskelig å hogge ut en statue;  «Det er bare å se for seg kroppen som finnes inne i steinen og fjerne overflødig stein.» 

Galleria dell’Accademia har også en mengde gipsstatuer – skisser til statuer som etterpå skulle hogges i stein.

Typiske turister: