Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Fanaka og Masai market

Tirdag 22.mars – tekst Karina og Ragnhild

Vi begynte dagen med å besøke Fanaka, som er et gatebarnsprosjekt startet av CHRISC i slummen i Nairobi i 2006. Prosjektet fokuserer på sport,lederskap, utdanning og håndverkproduksjon. Vi var spente på vårt første møte med den virkelige slummen, siden det vi hadde sett til da hadde vert den «bedre» delen av slummen. Da vi kom dit var det første som møtte oss små gutter og jenter som var kledd i søte små røde uniformer. De var som alle andre barn vi hadde møtt tidligere, veldig glade, imøtekommende og lekne. De ville fort opp i fanget. En mann som jobbet i prosjektet viste oss rundt og vi fikk blandt annet se soverommet til 10 gutter i 20-års alderen. De deler på 5 små enkelt senger i et lite rom med veldig tett luft. I denne slumgaten som prosjektet har kontor, soverom og diverse var det også hus av bølgeblikk. Dette var en sterk opplevelse og de verste boforholdene vi hadde sett til da på turen. Husene lå på hver side av en veldig trang gate(ikke mer enn 1 meter) mellom to blokker. I begynnelsen av gaten var det relativt luftig, men jo lenger inn vi kom jo trangere,mørkere, og tettere luft ble det. Helt innerst kunne vi se over taket og dermed at denne slumgata lå rett ved en hovedvei og fine leilighetskomplekser. Det var spesielt å se den tydelige kontrasten. Luften var preget av søppel, kloakk og hasj. Tanken på at disse menneskene faktisk bor under disse forholdene gjorde sterkt inntrykk på de fleste og vekte følelser. På slutten fikk vi se et show av to lokale akrobater. Vi fikk se de turne, sluke og kaste flammer.
Barna ville helst ikke slippe oss når vi skulle gå.

Vi ruslet herfra et stykke ned til Masai markedet. Vi fikk beskjed på forhånd om å kun kjøpe fra selgeren og å holde godt på verdisaker. «Okei, jaja, hva er dette for noe?» tenkte vi. Lite visste vi om at masai folket på dette markedet var SÅ pågående. Det var umulig å se på ting uten at de skulle ha oss til å kjøpe. Vi forstod etterhvert tegningen og hvordan vi skulle prute og handle. Det var veldig mye fint å finne av smykker, klær, figurer og bilder. Til tross for at det var litt slitsomt var det en interrresant og fin opplevelse.

Vi spiste lunsj og kjørte tilbake til Amani center. Vi slappet av ute på plenen, før vi hadde pizza og kveldsmøte i skumringen.

Alt i alt en fin dag med mange sterke inntrykk!