Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   En reise for livet

«Jeg har opplevd en reise for livet med klassen!»

Katelyn, elev 2014/15

 DSC00500 IMG_8053

Litt utenfor Ålesund by, midt mellom hav og fjell ligger Borgund folkehøyskole omringa av muligheter. Målet til skolen er at elevene skal få «en reise for livet», en indre personlig reise, en sosial reise og en reise ut i verden.

I august tok skolen fatt og startet opp en tilrettelagt linje med de samme målene. På veien gjennom året skal elevene få bli kjent med seg selv, få sosial trening og rike opplevelser og ikke minst få oppleve en smakebit av verden.

 

«Noen ting er bedre når vi opplever det sammen»

Sigurd , elev 2014/15

 DSC00310 DSC03004

Året blir fylt med bo-treningsaktiviteter og selvstendighetstrening med ulik tematikk, og ender opp i en langtur på omkring 18 dager på våren, i tillegg til felles Israelstur på høsten.

I år satte klassen turen til Spania, nærmere sagt Valencia og Alicante som gav oss mange herlige opplevelser. Det å få lære å dra på tur som en gruppe, «at alle noen ganger må både gi og ta» (Sigurd, elev 2014/15) er en viktig opplevelse. Man lærer også om økonomi og disponering av penger, bli kjent med nye smaker, pakking og planlegging og ikke minst å formidle det man opplever til venner og familie etterpå. Vi fikk oppleve starten av vårfesten Las Fallas  og fikk besøke Simat de la Valldigna, et fantastisk kloster omgitt av fjell på alle kanter og storslåtte utskjæringer. På presentasjonen for skolen etter påske ble det vist film fra turen, og sammen med lærer ble det holdt en samtale-presentasjon hvor de fikk dele opplevelser og tanker. Det var ikke vanskelig å skjønne at turen hadde gitt inntrykk på alle som deltok, men kanskje like mye de som hørte på.

Opplevelsene var mange. Men jentenes store høydepunkt var å prøve seg som superstjerner i et ordentlig studio . Gleden stod i taket og opplevelsen av å mestre, få til, og ikke minst få denne muligheten ble spesiell for alle.

DSC02952

Og det er det Reise, bo og fritid ønsker å skape; muligheter og mestring. Å bli kjent med seg selv og andre, prøve nye ting og utvikle egen kompetanse, oppleve ting sammen, og se mer av verden åpner opp for muligheter og mestring, for alle elevene på Borgund folkehøyskole. Og det finnes ikke bedre springbrett ut i hverdagen enn det!;)

 

Mer av linjeturen kan du lese på: http://gammel.borgfhs.no/rbf15/