Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Empire State of Mind

Av Andreas Outzen

Første dagen i Manhattan startet klokken 08:00 da vi møttes i lobbyen på Howard Johnson Hotel, Newark, New Jersey. Vi ble så skysset med buss til utkanten av Time Square, der vi spiste en ekte amerikansk frokost (Pancakes with bacon and syrup).

IMG_0664

Turen gikk deretter til Ground Zero, hvor vi så på Memorial Buildings som er i ferd med å bli reist der etter det fryktelige terrorangrepet som skjedde 11. september 2001.

IMG_0717

Vi gikk gjennom The Finacial District hvor kapitalismens hjem er, Wall Street. Dette var på veien til Staten Island Ferry, hvor vi fikk hilse på Frihetsgudinnen. Dog et svært kjølig møte.

IMG_0849

Da vi hadde tatt fergen tilbake fra Staten Island, gikk vi til Brooklyn Bridge, også en av New Yorks mest symbolske plasser. Der måtte vi bli en stund ettersom det krydde av fotomotiv. På veien mot Chinatown og Little Italy, ved det juridiske kvarteret, snublet vi over en masse kameraer, væpnet politi, og nyhets-vans. Jeg (Andreas) spurte en nyhetsanker om hva dette var for noe. Da fikk vi vite at New York Knicks (basketball) proff Raymond Felton hadde truet sin kone med revolver og skulle sannsynligvis bli dømt for våpenmisbruk. Det var sjokkerende, men vi glemte det fort for plutselig ble gatene fylt med kinesisk lysreklame, plutselig gikk vi gjennom Chinatown. Derfra gikk vi til Little Italy for å spise middag. Etter å ha sluppet unna flere overivrige italianske resturanteiere, fant vi en staselig og billig ristorante der hele gruppen på 12 nøt god italiensk mat. På kvelden gikk jentene på shopping, mens gutta utforsket Chinatown og spiste rikelig med doughnuts.

1-IMG_7047