Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Dødsveien og Juliaca

Skrevet av Einar og Aurora

Nå er vi mette etter en deilig middag på hotell Royal Inn i Juliaca. Dagen startet tidlig i La Paz og 06:30 satte vi oss på bussen med retning Peru og Juliaca. De eneste pausene vi fikk var ved bytting av buss, da bussen måtte bli fraktet over Titicacasjøen med flåte og da vi krysset grensen.

2 7.mars   DSCF2694

I går derimot, var en veldig spennende dag!  Sykling ned Dødsveien sto på programmet. Vi ble hentet på Casa Alianza av guidene som kjørte oss opp til startpunktet på 4700 moh hvor vi fikk utstyret og instrukser til turen. Vi var alle veldig spente på hva dagen ville bringe og vi kjente adrenalinet komme da vi begynte turen nedover, alltid med følgebiler bak oss. Første del ble gjennomført på asfaltert bilvei, men vi fikk en god pause allerede etter noen minutter på grunn av veiarbeid. Neste pause ble ved en bomstasjon hvor det ble mulighet for et mindre delikat toalettbesøk. Derfra ble vi fraktet i bil til det offisielle startpunktet for Dødsveien på ca 3000 moh. Flere instrukser ble gitt før vi satte av gårde i tykk tåke. Tidlig ble det erfart knall og fall for stakkars Hanna, men tøff som hun var, satte hun seg på sykkelen igjen og fullførte løpet. Vi hadde gjevnlige stopp for å samle gruppa, ta bilder og for å sikre at alt utstyret var i orden. Etter hvert som vi kom lenger ned og tåken lettet, la vi godt merke til forandringene i floraen og til lunsjpausen var vi kommet ned til skikkelig jungel.

3..7.mars4. 7.mars

Som vanlig bestod måltidet av loff, men som plaster på såret fikk vi også brus, kjeks og potetgull som vi fornøyd knasket i oss samtidig som vi prøvde å unngå alle fluene. Etter pausen fortsatte turen nedover med flere knall og fall, men også vakker utsikt. Vi merket også stor forskjell på temperaturen og ved siste stopp måtte flere skifte om til en letter outfit på grunn av hårfønervind. Siste etappe var svingete og vi fikk testet sykkelens bremser skikkelig. Et siste fall ved Ida måtte til før alle var trygt nede. Her ble alt utstyret pakket i bilene og vi ble kjørt til et hotell hvor vi fikk lunsj, mulighet til å dusje, bade i bassenget og slikke sol. Etter en velfortjent pause her, var det tid for å vende snuten tilbake til La Paz. Turen hjem var lang og mange sovnet på veien. En trøtt og sulten gjeng ankom La Paz, men til de flestes skuffelse måtte vi vente lenge utenfor kontoret til guidene for å få t-skjorter og bilder på CD. Etter litt for lang tid, ble vi kjørt tilbake til Casa Alianza hvor det etter hvert ble levert pizza på døra. Selv om dette var en lang dag som endte med beskjeden om at vi måtte opp kl 06:00 i stedet for 11:00 dagen etter, var alle sammen veldig fornøyde og stolte over at vi overlevde verdens farligste vei!

5.7.mars1.7.mars