Søk plass
Hjem  |  Uncategorized   |   Destination Canada

I disse dager er årets linjer på terskelen til store eventyr ute i verden. For Canada Adventure Sports, som er en ny linje til høsten, er dette en tid der ting begynner å falle på plass i planleggingen av reisen til vestre Canada i mars og april 2019.

Hvorfor Canada!?!?!

Canada er kanskje ikke den destinasjonen som er mest på radaren hos de fleste som søker folkehøgskole. Denne artikkelen skal kunne hjelpe litt med det:)

Canada Adventure Sports er en nøkkel inn i en av verdens virkelige bortgjemte perler. Vestre Canada er et sted utenfor strømmen av turister og pakketurer. Et sted der det er lett å komme i kontakt med de lokale. Et sted som gir sterke opplevelser av frihet og natur. Et sted som inspirerer. Et sted som på mange måter er mer eksotisk enn strender og palmesus. Om ikke destinasjonen i seg selv er nok har du i tillegg fast turfølge gjennom hele året med en ekte Canadier, født og oppvokst i vestre Canada. Den Canadieren er meg, og jeg håper at min lidenskap, kunnskap og erfaring fra et langt liv ute i det fri og bosatt i Canada kan gjøre ditt år med Canada Adventure Sports helt unikt.
Denne turen kan ikke kjøpes av et byrå, den kan knapt drømmes uten innsikten som kommer fra mange år med erfaring i området lengst vest i et av verdens største land. Turen er et lappeteppe av personlig erfaringer, kontakter og drømmer satt sammen for å gi deg  24 dager du aldri vil glemme.

Nedenfor finner du en samling korte inntrykk som kanskje kan hjelpe deg å forstå det du får med deg på tur til Canada med Ålesund Folkehøgskole. Reiseruten inkluderer, men er ikke begrenset til, samtlige steder og aktiviteter du ser her. 
 

SKI

I første del av turen nyter vi den helt unike muligheten til å drive skiaktivitet langs “The Powder Highway” før vi reiser tilbake vestover for bl.a. sykling, surfing og kajakk. Områdene i West Kootenays er spesielle og vi opplever det hele i Nelson, White Water skianlegget og med en hyttetur for store topptur opplevelser i et område beryktet for store snømengder og eventyrlig skogskjøring. Vi tar med skiutstyret vårt fra Norge.

SURFING

Tofino, på vestkysten av Vancouver Island, er Canadas topp surfe destinasjon. Kombinasjonen av storslåtte omgivelser, pålitelige surfeforhold, levende surfekultur og at stedet er langt utenfor allfarvei er uslåelig. Her får vi med oss surfing i verdensklasse og instruksjon fra toppkvalifiserte instruktører.

Kort dokumentar om Tofino. “Hang Tuff – Surfing at the End of the Road”. 

KAJAKK

Vestkysten av Vancouver Island er en av Canadas fremste destinasjoner for havpadling. Gjennom en tre dagers lang tur med utgangspunkt i Ucluelet og ut til Broken Group Islands får vi med oss en uforglemmelig opplevelse av natur og frihet med kunnskapsrike guider, topp utstyr og god stemning. Gled deg til overnatting i telt, lange kvelder rundt leirbålet, storslåtte omgivelser, unikt dyre og fugleliv.

 Våre samarbeidspartnere i Ucluelet har denne filmen som viser hva du kan forvente.

SYKKEL

Sunshine Coast, Squamish og North Shore Vancouver
Med over 280 soldager i året og et klima som nærmest garanterer gode sykkelforhold selv tidlig på våren, er det helt naturlig å la deg få oppleve Sunshine Coast på sykkelsetet. Her har sykling vokst mye på grunn av lokale ildsjeler som sammen har skapt et eldorado for stisykling. Et bredt utvalg av stier for alle ferdighetsnivåer kombinerte med trivelig lokale entusiaster og urørt natur tar pusten fra deg, og det ikke bare på grunn av aktivitetens intensitet:) Vi blir også kjent med SprocKids programmet og hvordan det har gitt tilbake til lokalsamfunnet.

North Shore området i Vancouver er kjent som moderne terrengsyklingens fødested. Som en av sportens største navn gjennom tidene og stolt Vancouver borger sier Wade Simmons det best, “People down in San Francisco may have invented the mountain bike, but we invented mountain biking”. Her sykler vi sammen med Norco Bicycles (se «Friluftlivsindustrien» i neste del av artikkelen) på stier som vil glede alle fra helt nybegynnere til de litt mer avanserte. 

Dersom våren har kommet langt nok er Squamish også et sted vi legger turen for sykling. Her har vi lokale venner som legger opp til en super dag på stiene som av mange defineres som verdens beste!

Spennende kortfilmer fra verdenskjente BC Bike Race. Vi skal ikke være med på noen konkurranser men filmene viser mye av terrenget og gir innblikk i sykkelkulturen som er grunnen til at vi tar turen. Nyt!

 
FRILUFTLIVSINDUSTRIEN

Vi har et samarbeid med et av Canadas størst sykkelmerker, Norco Bicycles. Vi tar turen til deres hovedkvarter, møter menneskene som står bak design og ingenørkunsten og lærer om historien bak et av verdens mest sagnomsuste områder for terrengsykling. Et høydepunkt blir å få teste noen av deres flotte sykler sammen med lokale syklister på stier tilpasset våre ferdigheter på selveste North Shore Vancouver!

Norco er også vår partner på Sunshine Coast delen av turen som også har et sykkelfokus.

Utenom Norco Bicycles og et besøk hos legendariske Chromag Bicycles i Whistler har vi også gode venner på innsiden hos Arcteryx. Merket er ofte ansett som noe av det beste utstyret som er å oppdrive for friluftsliv, har en spennende historie og perspektiv på det å drive som produsent av bekledning og utstyr i vår tid. Vi tar turen for å se, høre og erfare hvordan de driver og hvorfor de driver som de gjør.MENNESKEMØTE

Vi har etablert et samarbeid med Thompson Rivers University i Kamloops og deres Adventure Studies avdeling. Dette er et omfattende friluftslivsstudie som er blant de mest respekterte i Canada. Oppholdet inneholder innblikk i hvordan studentlivet er i Canada og møte med studenter. Vi jobber mot at vi skal få til noen felles opplevelser på sti, i elva eller i klatreveggen med studentene.

VANCOUVER

Vancouver er en av Nord Amerikas mest spennende byer. Det er et sted der øst møter vest med sterke asiatiske kulturpreg og en svært internasjonal befolkning. Mange påstår at de har verdens beste sushi utenfor Japan. Med villmarken tett inntil bygrensen er dette et sted der mennesker og natur møtes. I løpet av oppholdet opplever vi spennende matkultur, urbefolkningskultur og historie. De lokale er svært glad i å oppsøke spennende opplevelser i naturen, noe som man ser igjen i kulturen og i industrien som har vokst fram i denne regionen.

 

NATUR

Visste du at 25% av verdens tempererte regnskog er i British Columbia, Canada? Dette er samme type regnskog du finner i bl.a. New Zealand, sør-vest i Sør Amerika, sør-øst i Australia, deler av Tyrkia og sør i Japan. På Vancouver Island får vi nyte denne naturen flere steder. 

Derfor Canada:)

Om du er kommet så langt som dette i artikkelen sitter du forhåpentligvis igjen med mange positive innblikk i hva linjeturen til Canada Adventure Sports går ut på. Som sagt er dette ikke det eneste du vil oppleve på tur, men bare noen av høydepunktene som er på plass allerede nå.

Da gjenstår det i grunn bare å søke og få det med seg! Velkommen til mitt Canada:)

Husk at du ikke trenger erfaring i noen av aktivitetene vi driver i løpet av året og på tur. Ta kontakt på per@alesundfhs.no om du har spørsmål om linja, reisemålet eller Ålesund Folkehøgskole.

Mvh,

Per Strøm

Canada Adventure Sports

Lesernes kommentarer

  1. Utrolig kult! For et opplegg og for en turleder! Dette bare må bli en legendarisk reise! Takk for en utrolig bra tur til Sør-Amerika i 2017, Per! Skulle gjerne vært med deg til Canada også. Vet hvor fint det er i BC! Misunner hvertfall de smarte som velger denne linjen! For et land og for en turleder!

    • Takk for gode ord! Setter stor pris på slike tilbakemeldinger! Mye inspirasjon er hentet fra gode år med SAX:) Det er et spennende prosjekt jeg har fått æren av å kunne sette i gang. Tror det kan være noe helt unikt og håper mange kan ha glede av det kommende skole år og mange år fram i tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.