Søk plass
Hjem  |  Uncategorized   |   Den beste Canadalinja?

Typisk norsk å være best, ikke typisk norsk å rope høyt om det?

Hva er det som tilsier at en er best i noe? Hvordan jobber man for å bli best mulig? Hvordan finner du som søker på folkehøgskole fram til den skolen eller linjen som er best for deg?

Folkehøgskolelandskapet er stort. Valgmulighetene er mange og med mindre du dykker dypere inn i det som finnes av informasjon i kataloger og på nettsider kan det virke som om mange av tilbudene er forholdsvis like.

Ålesund Folkehøgskole har en ny Canadalinje, den heter Canada Adventure Sports og det er den beste Canadalinja i Norge. I Canada er det lov å si det som det er så lenge det kan begrunnes. Her kommer fakta:

 • Canada Adventure Sports har en linjelærer som er født og oppvokst i Canada. I til sammen 20 år har han bodd og reist over hele landet, men mest i vest ditt linja reiser på tur. Dette betyr at forberedelsene og turen til Canada vil inneholde mye mer enn det andre kan tilby. Du vil få innsikt i kultur, historie og sammenhenger som man ikke kan lese seg til eller få med seg ellers. Dette betyr også at reiselederen på tur har tilgang til personer og tilbud som ikke kan oppdrives uten år med relasjonsbygging og personlig erfaring med reise og aktivitet i akkurat de stedene gruppen skal besøke.
 • I tillegg til erfaring i Canada har læreren din reist over hele verden på alle kontinent utenom Antarktis med flertallet av reisene bygg opp med element av friluftsliv og aktiviteter. Vi har erfaring og har høye krav til det vi leverer av opplegg og innhold!
 • Mesteparten av året ditt på folkehøgskole tilbringes tross alt i Norge. Ålesund Folkehøgskole ligger midt i smørøyet for kortreiste friluftsopplevelser i verdensklasse. Sunnmøre er en destinasjon for aktivt friluftsliv. Å kunne kalle Ålesund og Sunnmøre ditt hjem i løpet av et skoleår gir mange muligheter! Mindre tid og ressurser brukt på transport og mer tid i aktivitet i naturen. Bra for deg som elev og best for miljøet! Her måler vi reise tid til toppturer på ski, pudderkjøring i heisanlegg og alpine fotturer i minutter med bil og sykkel, ikke i timer!
 • Ålesund Folkehøgskole er en skole som dyrker mangfold og variasjon. Selv om du går en linje som Canada Adventure Sports med mye aktivitet og friluftsliv så har du muligheter i hverdagen til å variere type fag. Om du vil heller kjøre på med enda mer av det Canada Adventure Sports holder på med og det du er mest glad i er det også mulig, det er du som bestemmer!
 • Vi reiser til Canada fordi det gjør året mer meningsfullt og lærerikt. Vi reiser fordi det er nødvendig for å få med seg helheten i det vi ønsker å formidle og gi deg som elev. Canada kan gi deg erfaringer, opplevelser og kunnskap som ikke finnes i Norge. Turen bygger på det du har lært og erfart i Norge og utnytter det unike potensialet som ligger i å besøke en del av verden der opplevelsene og mulighetene er enda større enn her hjemme. En tur til utlandet skal ikke være et billig salgstriks, lokkemiddel eller noe som enkelt fyller noen uker i løpet av skoleåret. Vi kaller oss selv for “Reiseskolen i Ålesund”, det er et forpliktende løfte om kvalitet på våre reiser og langt fra et tilfeldig slagord.

Canada Adventure Sports linja er satt sammen for å gi deg et bredt spekter av erfaringer med ulike aktiviteter og måter å drive moderne friluftsliv på. Vi ønsker at dette skal være et år der du oppdager og utforsker, mestrer utfordringer og finner gleden i mangfoldet av muligheter naturen gir oss til å være i bevegelse. Dette skal ikke være et «den gang da» år, men et år som gir deg kunnskap og ferdigheter som kan brukes videre i løpet av et aktivt liv ute!

Vi har noe å komme med, derfor sier vi ifra. Canada Adventure Sports er Norges best Canadalinje.

Tenker du at Ålesund Folkehøgskole kan være den beste skolen for deg, og kanskje Canada Adventure Sports din drømmelinje? Da håper jeg at vi sees til neste år! Velkommen!

Les mer om Canada Adventure Sports

Les mer om Valgfag

Lesernes kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.