Søk plass
Hjem  |  Uncategorized   |   Demokratibudstikka til Borg

Tirsdag ettermiddag samlet vi oss med en trofast skare av Borgvenner for å ta imot demokratibudstikka til Borg. Og samtidig for å feire Grunnlovens 200 års jubileum, folkehøyskolenes 150år og våre egne 100 år som folkehøyskole. De 100 første, kan vi gjerne ubeskjedent tilføye.

KST_4092  KST_4138

Med brask og Brage ble sammenkomsten åpnet med korpsmusikk, og inn toget elevene våre fra Reise, Bo og fritidlinja med budstikka høyt hevet. Fra scenen ble den høytidelig overrakt Endre i Sør Amerika Explore klassen, som løp i gang en liten innendørs stafett med klassen, som endte hos lærer Per Strøm som ankermann på sykkel. Med budstikka i sekken suste han ut døra mot ukjente utfordringer på neste etappe, før Møre folkehøgskole i Ørsta overtar.

KST_4104

 

Hedersgjest og hovedtaler var Bjarne Kvam, som i sin tale trakk linjene i historien til vårt demokratiske system, og våre folkehøyskolers rolle i utviklingen av demokratiske idealer i Norge. Vi har spilt en rolle, det skal vi vite. To av årets elever briljerte med en lynforelesning om Norges demokratiske system, som en påminnelse og liten vekker om hvilke verdier vi alle er satt til å verne om. Til sist en oppfordring om å bruke instagramtagen #democracywall på bilder med tekst om hva demokratiet er for hver enkelt av elevene.

KST_4131  KST_4128

 

Noen sanger er til for å synges ved en slik anledning, og Maifølelsen bredte seg i det vi reiste oss og sang «Fagert er landet». Akkurat det har vi erfart på mange av våre turer den siste måneden.

KST_4137

På mystisk og hemmelig vis skal budstikka videre til Ørsta i løpet av torsdagen. Herved har Borg brukt sin mulighet på sin etappe til å feire og sette fokus på hele tre store jubileer som er verdt å feire- først og fremst demokratigrunnlaget for vårt samfunn, der vi vil at folkehøyskolen skal fortsette å spille en rolle for 7000 ungdommer på våre skoler hvert år!

 

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.