Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   DANSING, RT OG APESTREKER

//Dag 4

I dag begynte vi dagen med gudstjeneste i et veldig fattig område kalt Dandora, med Halleluja-stemning og alt som følger med i en typisk Afrikansk kirke. (Kirken her var forsåvidt ikke mer enn et middels stort blikkskur med litt pynt og kors). Det var både dansing, sang og en «preken» som vekslet mellom å være standup, vanlig gudstjeneste (bare litt mer engasjert) og hverdagslig prat blant venner. En annerledes gudstjeneste, men i mine øyne en på mange måter mye mer ekte og morsom gudstjeneste enn det vi kanskje er vant til.

Videre ble det pizza-lunsj på et kjøpesenter, og deretter dro vi til CHRISC sitt jenteprosjekt Fahari, hvor de afrikanske jentene der danset, shaket, sang og spilte trommer for oss. Deretter var det vår tur til å shake løs på stumpen. Til tross for at Ato visstnok var et tidligere talent på booty shaking (kilde: Ato), nekter han å danse eller shake, dette pågrunn av en påstått ryggskade. Vel vel.

Da dagen var over dro vi en gjeng alene inn til sentrum, hvor vi etter ei lita ruslerunde støtte på en norsk-somaler som også var på ferie i Kenya! En hyggelig kar med et godt øye for Berthe som hjalp oss å finne en cafè. Berthe derimot hadde et godt øye for en annen hyggelig kar (alder: +/-38) som gjerne ville ta seg en ferietur til Norge. Berthe har nå to nye facebookvenner. Velkommen.

Dagens store høydepunkt var likevel den offentlige (russe)bussen. Her har vår årlige russetradisjon i mai blitt til et helårskonsept på de offentlige bussene i Kenya (eks: Still Hustlin, Paradise System, Hard Love, Don’t be late for Jesus… 2014. flere eksempler kommer imorgen). Inne på bussene spilles det kjempehøy musikk, blant annet ABBAS Chiqichita til vår store glede.

image image image

Gårsdagens tabbe: Hanne smørte seg med After sun en hel dag istedenfor solkrem.
Dagens tabbe: Berthe skulle bare lufte litt på rommet mens vi var på tur i dag og satte vinduet på vidt gap. Hun kom hjem til et rom i ruiner og en opprivd og opphakket tannkrem og kjekspakke. Dessuten lå smykket til Randi på gresset utenfor. Vi mistenker nå at den lokale apen som bor i hagen rundt Amani Conference Center er skyldig i ugjerningen.

– Johanne