Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Dagen før D-dag. You are entering an active volcano hazard zone.

One big, happy family 🙂

Det er det Beth kaller oss.

Når Alberts pinlig bortglemte bursdag blir oppdaget, hiver folk seg rundt og Thomas ordner gave, kake hadde Noah og Beth kjøpt så med lys blei det bursdagskake, Hanne fant pinjata og alle sang. Og folk melder seg frivillig til å lage mat, og noen tar seg til rette en smule og blir satt på plass. Ingrid er så ivrig på å hysje på klassen når Noah skal snakke, at hun kommer i skade for å hysje på noen som slett ikke er i klassen vår, og et lett solbrent fjes blir enda litt rødere.. En runde med alle forteller at folk har hatt det veldig bra, og synes de har hatt flotte opplevelser. Kanskje med et bittelite minus for å bli solbrent på rompa, leggene eller nakken, eller bli utelåst fra rommet med nøkkelen inne, eller falle av terrengsykkelen. Og andre sånne ting, som er typisk på en familietur. Men stemningen er det ingenting å si på!

Vi fikk dagens badepause i .. ved Taupo, der varme kilder kommer opp til jordoverflaten og renner ut i elva. Glovarmt rett og slett, sviende vondt, spesielt der man var rød fra før. Badinga varer aldri lenge nok. I byen fikk vi hamstret mat til morgendagens store fjelltur, i Tongariro nasjonalpark. New Zealands første av den sorten. Og vi fikk hamstret inn syltynne billige liggeunderlag til våre kommende netter i telt. Ute på veien igjen holdt Maria sine friske spillelister musikken på et høyt nivå, og det er bra for ytelsene til Mercy, Mercedesen vår helt uten turbo, er tilsvarende lave. De andre må vente på oss etter bakkene. Når speedometeret bikker under 40 pleier vi to i forsetet å veksle oppgitte blikk synkront, avløst av et overbærende smil.

I dette landet lever man med urkreftene tett på livet, og i Tongariro nasjonalpark finnes det mye krefter. I ettermiddag så vi fra bilveien en 100 meter høy dampsøyle stige opp i fjellsida på mount Tongariro, 1967 , og moh. Også dette en location fra Ringenes Herre. I fjor før Borgelevene var her kom et kraftig utbrudd som sperret den klassiske ruta over fjellet, stein og lava ble slengt langt av gårde. Blant annet over en av hyttene på fjellet, og skadene der er vi spent på å se i morgen.

 Ngauruhoe på 2291 moh er kjent som profilen av Mount Doom i Ringenes Herre, og denne sovende vulkanen er morgendagens mål!

 

DSCN2014

Turisme langs veien – Huka Falls.

DSCN2037

Økonomiklasse er ofte synonymt med kaos på rommet. Og nå gjelder det å ha orden i sysakene til morgendagens fjelltur..

DSCN2018

Vi har med oss volleyball, fotball, indiaca og frisbee. Vi gidder ikke sitte stille så lenge når vi slipper ut av minibussen!