Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Bestemor Obama

31. mars – tekst av Sara & Anniken

Vi våknet opp hos vertsfamilien tidlig torsdag morgen og var klare for å dra videre mot Kisumu. Før vi dro fra Kanyakoo fikk vi omvisning ved lake Victoria og på den lokale legevakten i området.

Deretter satte vi kursen mot mama Sarah Obama. Dette er President Barack Obamas 2. Bestemor, og vi fikk komme inn på tomten hennes. Dette var et spennende møte, til tross for at vi ikke skjønte hva hun sa siden hun ikke snakket engelsk. Vi presentere oss for henne og fikk ta både gruppebilde og bilde sammen med henne to og to. Derfra dro vi til Kit Mikayi, en diger steinformasjon med flere kampesteiner oppå hverandre. Det som er spesielt med dette underverket er at man ikke vet med sikkerhet om det er naturskapt eller menneskeskapt, men kenyanerne tror det er menneskeskapt (mens vi nordmenn tro det er naturskapt), fordi det er massive steinblokker som veier flere tonn. Vi fikk omvisning der og fikk gå inn under steinene der det stod noen folk og bad til Gud. I tillegg fikk vi klatre litt opp og se utover utsikten.

Siste stopp etter lunsj i bussen, før Kisumu, var ekvatorpunktet, hvor vi fikk stå mellom to kontinentalplater. Etter litt bildetid der, dro vi til gjestehuset hvor vi skulle sove for natten. Vi dro ut for å spise middag og deretter besøke Art-gruppen vi møtte i Kanyakoo, for å se på dems øving til en forestilling de skal ha senere i år. Det er alltid like gøy å se afrikanernes rytme og akrobatikk i forhold til oss stive nordmenn. Deretter gikk turen tilbake til gjestehuset for å lade batteriene til morgendagens lange busstur tilbake til Nairobi.

img_3466 img_3451 (1) img_3450 img_3557 img_3539

img_3537