Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Avskjedens time. Sukk.

Noen steder fortjener en plass i historien, og lager større tomrom enn andre når de forsvinner. Under oppholdet vårt i Kaikoura der vi har svømt med delfiner og fått surfekurs, har vi bodd på vandrerhjemmet som ligger praktisk talt i fjøresteinene på 270 Esplanade. Dette stedet tåler hedersbetegnelsen New Zealands finest beliggende vandrerhjem.

 

05-KST_0333

Utsikten fra de store vinduene i spiserommet er uslåelig, ihvertfall på en litt bedre dag enn da vi dro i tåka. Lukta og lyden av sjø følger deg inn døra. Parkerer du litt ugunstig på flo sjø må du regne med at bølgene spruter opp på bilen ved muren mot sjøen.

01-KST_0321

Her gikk nøkkelkabalen sin vante gang, fulgt av  den mer kompliserte innsamlingen ved avreise der noen gikk på en liten 20 dollars smell også denne utsjekkinga.

02-KST_0323

Se til høyre og venstre før ombordstigning. Terje har pilkoggeret klart til angrep. Skal ikke bli kjedelig i bilen i dag heller.

03-KST_0326

Morgenstell i det fri. Det tar seg ut å være ordentlig når man er på tur.

04-KST_0330

Klar..

06-KST_0335

Beliggenhet for biloppstillingsplasser blir sjelden satt skikkelig pris på, men her går bading og parkering i ett.

Men denne gangen i Kaikoura, får vi vite at vi er blant de siste gjestene. Vår guide Beth må svelge flere klumper i halsen etter å ha tilbrakt jula her i 5 år, mens hun har jobbet i landet. Om bare en måned skal rett og slett YHA Kaikoura rives – jevnes med jorda, fordi det ikke lenger regnes som trygt. En høy klippevegg bak huset vil være en stor trussel ved et større jordskjelv.

«Everyone knew it had to happen» sier den gråhårede damen som er vår vertinne. Sikkerhet ved jordskjelv er i høysetet i dette landet, og akkurat denne høsten kom YHA på svartelista fra byrådet.

08-KST_0337

Dermed blir det en litt annerledes avskjedsseremoni, og Mikkel tar kledelig på seg jobben med å sikre Beth slik at tårene holder seg på en armlengdes avstand. Minst fjerde året for Borg på dette stedet, og neste år må vi ta til takke med noen som aldri kan ha samme sjarm og hjemmekoselige atmosfære.

07-KST_0336

Takk for herlige opphold gamle hus – vi skriver deg inn i minneboka. Fra alle årene med New Zealandelever på Borg.

Sjarmerende sjøeiendom med hjemmekoselig potensiale søkes.