Søk plass
Hjem  |  Ukategorisert   |   Altiplano

Dagen startet rolig med den fantastiske frokosten på hotellet i Arequipa. Etter noen runder med coca-te og høydesyketabletter var vi klare for avreise, og begynte reisen oppover i Andesfjellene. Bussturen inneholdt flere spennende stopp langs veien. Vi fikk blant annet vårt første møte med Vicuña, et lite alpakka-lama-lignende dyr som lever vilt i andesfjellene. Neste eksotiske dyr vi møtte på var høyfjellsflamingoer som ikke er rosa fordi de ikke får tak i reker der oppe (fun facts by Kristin). Det ble også møte med lama og alpakka, og et par sauer i ny og ne. Etter å ha reist rundt i Sør-Amerika i fem dager syntes vi det var på tide å gå til innkjøp av de berømte alpakkagenserne, mens vi nøt enda en kopp med coca-te. Klassen har konkludert med at dette smaker sjøgress.

Før vi begynte nedturen mot dagens mål, Chivay, passerte vi turens høyeste punkt på 4950 moh. Det var kult. Vel fremme i Chivay nøt vi en nasjonal delikatesse nemlig quinoa-suppe, godt krydret med salt. Masse salt. Men det var godt etter en lang busstur. Den lille byen sine gater bød på små markedsboder, baby-alpakka og damer med fargerike folkedrakter. Etter en kort spasertur i gatene bar det videre til varmekildene, las aguas termales. Et utrolig avslappende og varmt avbrekk i de overraskende lave temperaturene her oppe. En sliten vendte snuten mot kveldens hotell, et utrolig sjarmerende sted i nabobygda til Chivay. Her slappet vi av på rommene og i hagens hengekøyer før middagen ble servert. En deilig buffet med masse klassiske peruanske retter, deriblant alpakkakjøtt og diverse maisretter.

Dagen var fylt med mange inntrykk, både for øyet og smaksløkene. Kroppen har nok også kjent litt på høyden, men Saximillian (bamsen) har taklet dette overraskende bra. Det blir en tidlig kveld på hele gjengen for å lade opp til morgendagens eventyr. Nye og spennende ting venter.

Stor klem fra Tora og Kristi

Foto: Per Strøm