OBS: For å få plass til alle som søker andre linjer har vi valgt å ikke sette igang Sør-Afrika Musikk:Lab skoleåret 2018-19. Se Afrika Mangfold og våre mange valgfag for alternativ.

Hvem passer linjen for?

Linjen passer for deg som vil utvikle deg som musiker. Det er samme hvilket instrument du spiller, det er bare spennende om vi får en samspillgruppe som består av mange forskjellige instrument. Det er fint om du kan noter, eventuelt besifring, men ikke et krav.

Vi vil jobbe med mange forskjellige sjangre, og muligheten til påvirkning av repertoar er stort. Sammen vil vi gå på konserter og lytte til noen av de artistene som besøker Ålesund  og lage våre egne konserter. Konserter både for de andre elevene ved skolen og i byen vår.

Bli med på å skape et musikalsk fellesskap.

Må man spille et instrument for å være med?

Nei, målet med linjen er å utvikle deg til å bli en bedre musiker, både individuelt og som klasse, og å oppdage nye sider ved deg selv og musikken.

Studietur

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi tilbyr derfor to valgmuligheter for studieturer på våre linjer. Du kan velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår rimeligste reisemålstur, nemlig reisen til linjen Europa Explore. Om du velger Europaturen følger du Sør-Afrika musikklab sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore.

Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.


Alternativ 1: Studietur til Sør-Afrika:

Studieturen vår går til en av Afrikas mest spennende land: Sør-Afrika. I dette landet er musikk noe av det viktigste som finnes. Her er ikke musikk bare underholdning, men en stor del av folks identitet og røtter. Musikk, spesielt sang, betydde mye under frihetskampene mot arparteidregimet som falt i 1994 og har til alle tider bundet folk sammen som folk og senere som en nasjon. Det finnes flere kjente musikere som Lucky Dube (reggea), Miriam Makebe (også kalt Mama Africa), Soweto Gospel Choir, Brenda Fassie og lista kunne vært mye lenger.


Vi vil besøke en av verdens vakreste byer, Cape town, og møte musikere som bruker byen som sin scene. Vi vil også besøke steder der musikk er en viktig faktor for mennesker som trenger felleskap og støtte. Vi reiser videre til Johannesburg, som er den nest største byen i Afrika,  hvor vi skal besøke SoWeTo, hvor både Nelson Mandela og Desmond Tutu hadde sine baser, samt oppleve musikk og annen kultur som byen har å by på.


I tillegg til å oppleve masse kunst og kultur, skal vi ha med oss vår musikk og dele den med de vi møter. Kulturmøte er det aller viktigste på denne turen. Møtet med Sør-Afrikanske musikere og mennesker som kan dele sin historie vil være en viktig faktor på vår studietur. Kanskje kan vi lage en felleskonsert sammen med noen vi jammer med? Mot slutten av turen reiser vi til Pilanesberg National Park. Vi kan ikke reise til Sør-Afrika uten å gjøre et forsøk på å se “Big 5”  på safari!

Alternativ 2: Studietur i Europa

Europa Explore-linjen vil utvikle en ny Europareise hvert år. Denne reisen blir så gjort valgbar for reisemålslinjene våre slik at du kan følge den linjen du ønsker når vi er i Norge og samtidig få gleden av et rimelig og miljøvennlig hovedreise.

Linjelærer


Ragnhild Eide Akslen

I tillegg til å undervise i musikk på Ålesund folkehøgskole arbeider Ragnhild som kordirigent og freelance sanger. Selv om hun er utdannet klassisk sanger, er hun også glad i rytmisk musikk.

Har har tidligere vært solist i produksjoner ved blant annet Den Nasjonale Opera og Festspillene i Bergen, samt solokonserter både hjemme i Norge og internasjonalt.

Utdanning:
Griegakademiet Bergen hvor hun har en master i utøvende sang.