OBS: For å få plass til alle som søker andre linjer har vi valgt å ikke sette igang Norge Explore skoleåret 2018-19. Se Sør-Amerika Xplore og Europa Explore som alternativ.

Hvem passer linjen for?

Norge explore er en god del på farten, men er ikke en rendyrket friluftslinje eller idrettslinje. Vi ønsker at dette skal være et år der du oppdager og utforsker, mestrer utfordringer og finner gleden i mangfoldet.

For søkere med annen bakgrunn enn norsk kan vi tilby norskopplæring.

Et år i Norges villeste landsdel.

Må man være topptrent for å være med?

Nei, men du bør være i grei fysisk form. Det viktigste er at du har et ønske om å utforske det ukjente og er glad i litt utfordring.

Studietur

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi tilbyr derfor to valgmuligheter for studieturer på våre linjer. Du kan velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår rimeligste reisemålstur, nemlig reisen til linjen Europa Explore. Om du velger Europaturen følger du Norge explore sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore.

Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.

Alternativ 1: Studietur i Norge
Tre uker på vei nordover til Nordkapp. Vi skal besøke Helgeland, Lofoten, Harstad, Tromsø og videre nord til Nordkapp.

Vi skal fiske torsk i Lofoten, studere nordlyset og kjøre hundespann i området rundt Tromsø. Dette blir en opplevelse for livet i vårt eget land. En reise som få har hatt muligheten til eller tatt seg tid til i sitt eget hjemland.

Alternativ 2: Studietur i Europa

Europa Explore-linjen vil utvikle en ny Europareise hvert år. Denne reisen blir så gjort valgbar for reisemålslinjene våre slik at du kan følge den linja du ønsker når vi er i Norge og samtidig få glede av et rimelig og miljøvennlig hovedreise.

Linjelærer


Lars Johan Klokk

Lars Johan kommer fra Sykkylven og er glad i toppturar sommer som vinter. Telemark, slalåm, langrenn er favoritter, Lars Johan er også glad i å vere på sjøen.

Utdanning:
Allmennlærarer fra Volda Lærarhøgskole, Idrett ved Høgskulen i Volda, Ledelse i Skolen fra NLA, UKT fra MF.