Hvem passer linjen for?

Kina Railway passer for deg som har lyst å bli kjent med nye og noen ganger utfordrende aktiviteter. Du bør være glad i å reise med tog ettersom det blir vårt hovedfremkomstmiddel. Turen til Kina er sannsynligvis veldig annerledes fra turer du har vært med på tidligere.

Vi vil være i kontakt og samarbeide med Kina-rettede bedrifter og andre som har relasjon til landet. Når vinteren kommer er det mer detaljert gjennomgang av språk og skrifttegn, om kinesisk kultur, historie og matskikk.

Du vil sitte igjen med uutslettelige uttrykk.

Må man være topptrent for å være med?

Nei, men du bør være i grei fysisk form. Det viktigste er at du har et ønske om å utforske det ukjente og er glad i litt utfordring.

Studietur

Vi ønsker at alle skal ha økonomisk mulighet til et folkehøgskole år hos oss. Vi tilbyr derfor to valgmuligheter for studieturer på våre linjer. Du kan velge den ordinære turen med din linje eller velge å bli med vår rimeligste reisemålstur, nemlig reisen til linjen Europa Explore. Om du velger Europaturen følger du Kina railway sitt opplegg i Norge, men reiser på studietur sammen med Europa Explore.

Videre er vi på studiereise 11 dager i november der hovedturen går til Israel og Vestbredden. Her har vi også lagt opp et billigere alternativ; en rundreise i Sør-Norge.

Alternativ 1: Studietur til Kina

Om våren reiser vi på en treukers tur til Kina og vi starter i hovedstaden Beijing. Vi skal treffe studenter og få innblikk i deres skoledag med morgengymnastikk, malekunst og Kung Fu. Etter en tur i Rickshaw skal vi treffe en familie og besøke et tehus. Kan nevne at vi også skal innom Beijing Zoo, Den forbudte by og Den kinesiske mur, før vi reiser med jernbane i stor fart mot Shanghai. Der stiger vi inn i en verdenskjent skyline med toppmoderne arkitektur. Målet er å ha kontakt med norske bedrifter og kinesiske samarbeidspartnere, og lære hvordan de jobber sammen. Så ender den store togreisen i Hong Kong.

I tillegg til å bli kjent i storbyen og den tidlegere britiske kronkolonien vil vi besøke Queen Maud Middleschool og møte elevene. Vi skal bo på pilgrimsstaden Tao Fong Shan som ligger utenfor byens stress. Turen blir full av spennende inntrykk, møte med vanlige kinesere og opplevelse av hverdagslivet på nært hold.  Vi forflytter oss i hovedsak med jernbane eller buss. Dette gjør at du får en nærhet til folk og land.

Alternativ 2: Studietur i Europa:

Europa Explore-linjen vil utvikle en ny Europareise hvert år. Denne reisen blir så gjort valgbar for reisemålslinjene våre slik at du kan følge den linja du ønsker når vi er i Norge og samtidig få glede av et rimelig og miljøvennlig hovedreise.

Linjelærer


Hallvard Roald Nordstrand

Hallvard har erfaring som lærer i kroppsøving, KRL og norsk i barne- og ungdomsskule på Ellingsøya. Så fikk han et ønske om å bli prest og flesteparten av dei 17 åra han jobbet i kirken, var som prest i Ålesund.

Er glad i å bli kjent med nyem mennesker, og han er overbevist om at det gode livet er nærare enn vi ofte tenker. Glad i humor, sang og musikk.

Utdanning:
Studerte fem år ved Fjellhaug bibel- og misjonsskule og to år ved det Teologiske Menighetsfakultet til Hong Kong. Han har fullført toårig kantonesisk studie ved Det kinesiske universitet i Hong Kong og kan derfor snakke litt kantonesisk. Nordisk grunnfag og Praktisk pedagogisk utdanning ved Universitetet i Bergen.